fredag den 28. september 2012

Sprogø......

"kunsten at strikke en Ø" - det skal jeg prøve.
Manden mangler en trøje og kan ikke finde en i butikkerne han kan bruge. "så lad mig strikke en"
Hold da op det er ikke nemt at finde en trøje til Manden. Man skal godt nok lede længe og så finder man noget, som slet ikke er ham. Trøjer til kvinder og piger er der nok af. Mænd og drenge må nøjes.

Heldigvis kom jeg i tanke om min bog "kunsten..... ø" og Manden kunne godt lide Sprogø. Jeg lavede en lille prøve i noget garn jeg havde liggende og mønstret blev god kendt.
Afsted afsted, for der skulle købes garn og Manden skulle da med. Farverne måtte han da selv vælge, jeg skal jo "bare" strikke den ;o)

Trøjen bliver strikket i arwetta classic. Det er noget skønt garn at strikke i.
Nu er det så bare at gå igang.

torsdag den 27. september 2012

Solbær marmelade

1 kg solbær
800 g sukker
2 dl vand
2½ tsk rød melatin

atamon

Solbærrene og vandet kommet i en gryde, hvor de bringes i kog. Lad dem koge i 5 min, så de er bristet og saften kommer ud af bærrene. Tilsæt sukkeret og giv det endnu et opkog. Melatin og 1 spsk sukker røres godt sammen. Under omrøring drysse melatin/sukker ud over den kogende frugt. Lad det koge yderligere 2 min.
Marmeladen fyldes i skoldede og atamon skyllede glas.

Tips: hvis den røde melatin er uden konserveringsmiddel, så husk at tilsæt 1 tsk. atamon til marmeladen samtidig med melatinen.

Variation: tilsæt 1 dl rom til marmeladen når den er taget af varmen.

Bog 8

"Giganternes fald" af Ken Follett er tilbage på hylden.
Jeg har læst en del bøger af Ken Follett og jeg kan godt lide den måde han blander verdens historie ind i en roman.

"Giganternes fald" foregår i 1914 - 1924. I starten af bogen møder vi en del unge mænd - nogle englænder, en tysker, en amerikaner, en østriger og et par russer, desuden møder vi også et par unge kvinder.
Gennem denne gruppe mennesker bliver vi ledet igennem snavs og fare i kulminerne til skinnende lysekroner på herresædet, videre til magtens gange og ind i soveværelserne.

1914-1924 er årene omkring 1. verdenskrig, hvor der sker mange ting. Hvordan en "lille bagatel" kan føre til krig i Europa. Hvor hurtig ens ven kan blive ens fjende, som man skal kæmpe imod. Her følger vi 3(4) venner/bekendte, som går i krig for at kæmpe for hvert sit land. Vi ser hvordan det går op for tidligere minearbejder at adelen ikke altid er de bedste ledere.

Samtidig er kvindernes kampe for valgret og ligestilling gået i gang. Vi følger to kvinder, en adel og en tjenestepige, som kæmper en kamp om kvindernes rettigheder.

Rusland får deres engen krig, da folket vender sig mod Zaren og starter revolutionen. Her får to fabriksarbejder vidt forskellige skæbner.

Bogen har det hele - her er kampe på de politiske fronter, mellem mænd og kvinder, om kærligheden og mellem samfundslagene.
Der er heller ingen tvivl om at bogen forsætter. For i sidst i bogen er nogle tyskere glade fordi man havde fået nedkæmpet kupforsøget i München og anholdt føreren en Hitler.

Jeg vidste ikke meget om 1. verdenskrig, men nu har jeg fået et større indblik i den og hvorfor at den næste krig kom så hurtig.

mandag den 24. september 2012

Manglede lige....

En lille box :o)

Det første broderi projekt blev til en kreabox.
I mine gemmer fandt jeg et stykke stof med fugle og fulgehuse - det passede lige til mine skæve fuglehuse.

Disse stofboxe er geniale. Jeg bruger dem til ALT. Drengene og manden har alle fået en, som de bruger til toiletgrej.
Jeg bruger dem til alle mine små projekter, så er de lige til at tage med. Enten fra det ene hjørne i huset til et andet eller med på tur.
Nu har jeg en mere med små huse og fugle.

torsdag den 20. september 2012

Tasken på.....

Nu er taskerne langt om længe kommet på cyklen :o)
Cykeltaskerne er syet i kraftig canvas. 
 De sidder rigtig godt på cyklen, man skulle tro de var syet der til ;o)
 Begge tasker har fået 2 små lommer, hvor der lige er plads til mobilen eller en bette pung.
Top stroppen skal holde de to sider samlet, i tilfælde af blæst.
Taskerne er lavet så de kan rulles sammen og hænge sammenrullet på bagagebæren.
Så er det bare op på cyklen og tage afsted. 
Nu er der mulighed for at tage noget med hjem.

Torsdag........

Så blev det lige torsdag, hvor blev den uge af!!!
Jeg har sat rødbeder over. Nu skal årets første hold rødbeder syltes. Drengene er begyndt at efter spørge dem. Så det er vidst på tide, at få gjort noget ved sagen.
Der er heller ikke noget bedre end en syltet rødbed :o)
I år kan jeg heldigvis hente rødbederne i haven. De sidste par år har rødbede høsten slået helt fejl. Jeg ved ikke hvad der skete, men i år er der rødbeder. Normalt sår jeg rødbederne direkte i bedene, men som noget nyt forspirrede jeg dem i mit skønne drivhus.

De sidste 14 dage - nej nok mere - har min hjerne arbejdet og tænkt på en ting. Det har resulteret i at hænderne har klippet, syet, sprættet op og syet. Manden var ved at blive skør i bloden, af mit snak om kun denne ene ting, som bare kørte rundt i hovedet på mig.
Nu er det færdig og jeg glæder mig til at vise jer hvad det er. Jeg er selv meget stolt, så billederne skal da tages når der er tørvejr og solskin. Jeg håber, at jeg kan fange 5 min sol i løbet af i dag. Så skal i bare se den nye kreation fra Henriette :o)

søndag den 16. september 2012

Skøn dag....

I går (lørdag) var vi til vores første Grundfos familiedag arrangement.
Grundfos medarbejder og familie (kone og børn/børnebørn u. 18) var budt på en dag i Djurssommerland. Efter sigende skulle vi være godt 8600 deltager.
Det eneste vi skulle gøre var at møde op. Det vil sige vi kunne også have valgt at tage en af de mange busser, som Grundfos havde stillet til rådighed.
Parken åbnede kl. 9, hvor vi kunne få os en kop kaffe, en rundstykke m. smør og en juice.
Kl. 10 var der formelt velkomst og kort derefter blev der tage gruppebillede fra en helikopter.
Nu skulle vi slå os sløs. Skulle forældrene nu blive kaffetørstige, kunne den udleverede Grundfos Familiedag termokrus genfyldes i hele parken. Gik man lidt kold, så var der opstillet frugtboder flere steder i parken og så var det bare at tage for sig.
Alle 8600 deltager skulle også have frokost. Det var jeg spændt på, hvordan det ville foregå. Men stille og roligt uden nogen former for kø!  På de udleverede spisesedler stod der hvornår og hvorhenne maden kunne hentes og det virkede!
Tjek lige billedet. En lækker frokost var det. Der var røget laks, kyllingfilet, roastbeef, pastasalat, brieost, lunt brød, smør, frugtstykker, kiks, muffin, ½l vand og en 2,5 dl rødvin til de voksne og juice til børnene. Alt var økologisk!
For det ikke skal være løgn, var der en rødternet papirsdug til at sprede hygge.
Til børnene var der desuden to ekstra ting. De kunne vælge et billede fra en af rutschebaneturene, en t-shirt el. en kasket. De kunne også vælge at få en gang popcorn, en sodavand eller en softice.

Vi havde en rigtig god dag i Djurssommerland, det eneste Grundfos ikke helt havde styr på var vejret ;o) Men vi er vel dansker og vant til det. Så regnfrakkerne var på og vi trodsede vejrguderne, de skulle ikke ødelægge dagen.
Vi havde en rigtig god dag og der var ekstra stille på bagsædet på hjemturen :o)

fredag den 14. september 2012

Kringle

460 g mel
½ tsk salt
1½ tsk kardemomme
125 g smør
1 dl vand
½ dl mælk
50 g gær
2 æg
2 spsk sukker

Fyld 1:
115 g smør
115 g sukker
2 tsk kanel
2 æbler
2 spsk mel
100 g marcipan
el. 20 makroner
+ evt. 50 g chokolade (gerne 70%) eller et par håndfule rosiner

Pensling:
æg
perlesukker el. hakkede nødder

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt mælk, æg, sukker, kardemomme og salt. Rør mel i. Små klatter smør æltes i dejen.
Hvis det skal gøres ekstra godt: rør det halve smør i dejen, som små klatter og resten arbejdes i ved når dejen rulles ud.
Hvis det skal gå lidt hurtig, så smelt smørret og kom det i dejen sammen med mælk.
Ælt dejen godt.

Gør fyldet klart.
Æblerne rives og blandes med mel, kanel og sukker. Smørret røres blødt. Marcipanen rives. Evt. chokolade rives/hakkes. Makronerne knuses.

Rul kringlen ud til 35x70cm.
Smør smørret på hele pladen. Fordel æbleblandingen. Marcipanen fordels (evt. riv marcipanen direkte over fyldet) eller makronerne drysse over. Rosiner el. chokoladen (kan rives direkte over fyldet) fordeles jævnt rundt.
Tril kringlen sammen fra begge sider og læg den på en bageplade med bagepapir.
Lad den hæve mens ovnen varmes op til 200°.
Pensel kringlen med æg og drys med perlesukker eller hakkede nødder.
Bag kringlen i 25-30 min.
Variation:
Kringlen kan rulles sammen fra den ene side og lægges med kanten ned mod bagepapirret.
Kringlen kan rulles sammen fra den ene side, lægges på bagepapirret og gives et dybt snit ned i midten. Så bliver kringlen til en stang.

Tips: Æblerne (+mel) kan erstattes med mos eller marmelade. Det er det der giver fugtigheden til kringlen.

onsdag den 12. september 2012

Lad mig se......

Hvad nørkler jeg med lige nu. Altså ikke lige lige nu, men når jeg sætter mig ned og nørkler :o)
I torsdags i nørkleklubben broderede vi. Det er noget som kunne gribe om sig. Jeg havde forberedt en tekst, som skulle broderes på et viskestykke i hør. Hvad sker der så?? Jeg husker brodergarn, hørstykkerne, saks, nål og det gode humør - hvad jeg lige glemmer er teksten.
På det lille stykke hør, slår jeg et par streger og ud kommer disse skæve fuglehuse og en lille fugl. Fuglen mangler lige lidt orange til næb.
Nu skal det så bare lige bruges til noget..............og det går jeg så og tænker over, mens jeg......
Kaffen nydes med et par omgange til denne lampeskærm. Jeg er spændt på om resultatet bliver tilfredsstillende. Ellers kan garnet da heldigvis bruges til noget andet ;o) 
Nyt på strømpepindene er et par stribet futter. Jeg strikker i dobbelt viking garn på en pind 8. Her skrider arbejdet frem. Men tiden for futter kommer også snart.
Endelig er jeg færdig - ok ikke helt. Men delene er strikket færdig. Det har godt nok været dødens pølse at strikke en trøje i ret - ret frem og ret tilbage - gab. Øjnene har tit lukket i, det var som jeg fladt helt væk når jeg sad med dette strikke tøj.
Nu skal det syes sammen og have en hæklekant.
Inde ved symaskinen foregår der ting og sager. Jeg arbejder på en ide. En ide jeg har i hovedet. Der er ingen mønster, så det sidder jeg og fedter med. Samtidig køre hjernen på højtryk. Jeg vil helts sy rigtig første gang.
Ha ha - som det kunne lade sig gøre. Næ nej, jeg er fortiden utrolig gode venner med min opsprætter.
Jeg kunne da også bare sy en model i noget billigt stof - men det gør jeg så ikke - derfor min opsprætter. Stoffet er bomulds canvas, det er noget kraftigt stof at arbejde med. Til gengæld vil det i sidste ende give et godt resultat - forhåbentlig :o)

Det er hvad jeg laver, når jeg ikke laver alt det kedelige :o)
Hvad render du rundt og nørkler med??

mandag den 10. september 2012

ÆV ØV...

Tre klik og min bogmærkelinje er væk!
Ikke bare det mine bogmærker er også væk!

Jeg fjernede bare mandens login på min pc - øv øv og uheldigvis var det der Google havde gemt alle mine bogmærker. Jeg forstår det bare ikke, for der har hele tiden stået mit navn oppe i højre hjørne - altså

Ideer, mønstre, opskrifter, sider til en anden god gang ovs       VÆK

P..

Kan jeg finde dem igen??

Anisisopsirup


30 anisisop blade
½ l vand
250 g rørsukker
evt. en spsk glukosesirup

Kog anisisopbladene sammen med vandet i 15 min. Tag bladene op og tilsæt sukker.
Lad vandet koge til siruppen tykner. Køl lidt sirup af på en ske/tallerken og tjek siruppens konsistens.
Hæld siruppen på skoldede, atamon skyllede flasker og luk dem.

søndag den 9. september 2012

Sådan...

Nu er taskerne blevet opgraderet :o)
De har været på cyklen igen og nu går de ikke i hjulet - jubiiii

Poserne var simpelthen alt for villige til at bukke på midten og gå ind i hjulet. Det vil en tynd plade afhjælpe. Jeg har brugt nogle gamle skifterammebagstykker. (dejligt sammensat ord ♥)
Vinden var god den dag jeg afprøvede taskerne, så de var helt vilde med at åbne sig. Derfor det lille spænde system for oven.

I får også lige linkene her
uden låg, på bloggen
med låg, på bloggen

lørdag den 8. september 2012

ups....

Nu har jeg luftet de nye cykeltasker og hi hi - de fungere ikke helt som de skal.
Derfor har jeg fjernet DIY'erne for en kort stund. De er under redigering og vil komme på igen.
Har du hentet en cykeltaske DIY her hos mig, så slet den lige igen og hent en ny om et par dag :o)

Ja, jeg burde have cyklet en tur inden. Men de passede så flot på cyklen, der var bare noget andet jeg ikke havde tænkt på. De kan gå i hjulene - ups.
Men jeg ved lige hvad der skal til. Så en ny DIY er på vej :o)

God weekend

fredag den 7. september 2012

Morgenfruesirup

30 morgenfrue hoveder
½ l vand
300 g rørsukker
evt. en spsk glukosesirup


Kog de gule kronblade fra morgenfruerne sammen med vandet i 15 min. Tag bladene op og tilsæt sukker.
Lad vandet koge til siruppen tykner. Køl lidt sirup af på en ske/tallerken og tjek siruppens konsistens.
Hæld siruppen på skoldede, atamon skyllede flasker og luk dem.

torsdag den 6. september 2012

Sød Chilisauce

6 solmodne blommetomater (store)
1 rødløg
2-3 hvidløg
6 røde chili
1 rød peberfrugt (snack, så bliver den mere sød)
½ dl æblecidereddike
100 g lys muscovadosukker
1 tsk salt
1 tsk atamon
evt. friskkværnet peber

Rens chili (brug handsker) og peberfrugt. Skær alle grønsagerne i grove tern og hak dem i minihakkeren el. ligende.
Kom det hele (ikke atamon) op i en gryde og kog det ved svag varme i ca. 45 min.
Rør i saucen undervejs. Smag saucen til med mere sukker, salt og peber. Lige inden saucen hældes på flaske tilsættes atamonen.
Hæld chilisaucen på skoldede, atamon skyllede flasker.

onsdag den 5. september 2012

Myntesirup

30 pebermynteblade
½ l vand
250 g rørsukker
evt. en spsk glukosesirup

Kog myntebladene sammen med vandet i 15 min. Tag bladene op og tilsæt sukker.
Lad vandet koge til siruppen tykner. Køl lidt sirup af på en ske/tallerken og tjek siruppens konsistens.
Hæld siruppen på skoldede, atamon skyllede flasker og luk dem.

Cykeltaske.....

En mere avancerede variation af cykletaskerne fra i går.
Jeg ville gerne kunne bruge taskerne i regnvejr. Så de skulle lige videre udvikles og det gjorde jeg så.
Der er selvfølgelig lavet en DIY på taskerne.
Cykeltaskerne har fået låg og kan holde tingene lettere vandfrit.
Til denne variation skal der bruges 3 indkøbsposer.
Der er lidt mere arbejde i disse tasker, men så er det også muligt at lukke taskerne.
PDF
hurtig cykeltaske 

Laver du en af taskerne, så send mig en mail og jeg linker til dig :o)

tirsdag den 4. september 2012

Cykeltasker.....

Jeg stod pludselig og manglede nogle tasker til min cykel. Hvad gør man så??
Med en kop kaffe i hånden satte jeg mig ved computeren og søgte. Hvordan kan jeg kringle den?
Der var mange ideer rundt omkring.
Denne simple ide tiltalte mig. Hvem der har fået ideen, ved jeg ikke, for jeg har set den flere steder.
Alt hvad der skal bruges er to indkøbsposer.
Jeg har dog lavet en lille DIY til denne simple variation af cykeltasker.
10 min og du har tasker til at spænde op på cyklen.

Mens jeg lavede cykeltaskerne, fik jeg en ide til en variation af disse tasker. Dem kan i se i morgen og der følger selvfølgelig en DIY med.
Derudover har jeg et par næsten traditionelle cykeltasker i hovedet. De kommer når jeg har fået dem syet.

Cykeltaske PDF 

Laver du taskerne, så send mig en mail og jeg linker til dig :o)

lørdag den 1. september 2012

Skru op......

Så skruer jeg op på fuld styrke.

Første gang jeg hørte denne sang, var da jeg så "Benny & Joon" med Johnny Deep og Mary Stuart.
En sød og sjov film. Selv drengene elsker den, for Johnny Deep bruger et strygejern, som brødrister.

I filmen bliver Procclaimers "(I'm gonna be) 500 miles" spillet og jeg faldt for den. Så meget at jeg har købt en cd, bare for at få dette enkle stykke musik.
Når jeg så spiller den eller høre den i radioen, så ryger volume knappen op på "fuld" styrke.

Afspil filmstrimlen, hør musikken og se klip af "Benny & Joon".

God weekend :o)