lørdag den 10. juli 2010

Hyldeblomstsaft


20-25 hyldeblomstklaser - uden den grove stilk
1-2 citroner
20- 25 g citronsyre
1 kg sukker
1 l vand
atamon

Kog vandet op og opløs sukkeret i vandet. Læg hyldeblomstklaserne, citronsaft og citronsyre i - rør godt rundt.
Giv det hele et lille opkog og lad det køle af inden det sættes i køleskabet.
Saften skal trække i 4-5 dage under låg i køleskabet - husk at rør i saften en gang om dagen.
Si saften gennem et tyndt klæde. Lav et prøve glas saft - skal der mere sukker i, så kog saften op igen og tilsæt mere sukker.
Hæld saften på skoldede og atamon skyllede flasker.

Når man først har hyldeblomstsaft kan den bearbejdes videre til hyldeblomstsirup og hyldeblomstsky.

Tip: gem hyldeblomstkvaset og bage en kage af det link

Ingen kommentarer:

Send en kommentar