torsdag den 25. februar 2016

Limoncello

10-12 økologiske citroner
1 l vodka
600 g sukker
2 l vand

Egentlig laves limoncello på 95% alkohol, men det kan vi ikke købe her hjemme, så jeg bruger vodka i mangel af bedre.

Vask og tør citronerne.
Skræl citronerne med en skarp kniv. Det er kun den gule del, som skal bruges.
Pas på med, at få den hvide kød med, det gør limoncelloen bitter.
Jeg har brugt en kartofelskræller og gået skallerne efter for hvidt kød.
Kom citronskallerne i en glaskrukke. Tilsæt vodkaen og skru låget på.
Stil citron-vodkaen et koldt og mørk sted i en måned.
Kig til det og røst indholdet lidt. For blande citron oilen med vodkaen.
Efter få dage, vil den begynde at tage farve og blive fin gul.

Efter en måned:
Kog vandet op og opløs sukkeret. Stil sukkervandet til side og lad det køle helt af. Lav det evt. dagen før.
Hæld citron og vodkaen gennem et filter. Husk at gøre filteret vådt af vand, ellers suger den sig våd i vodkaen.
I en stor glasskål blades sukkervandet med vodkaen. Skru låge på og stil det igen et koldt og mørkt sted mellem en uge til en måned.

1-4 uger senere:
Hvis limocelloen er uklar, så filtrer den igen.
Smag på limoncelloen. Er den fed, syrlig og sød (ikke for sød), så er den ok. Er den ikke sød nok, så tilføj mere sukkervand.

Hæld limoncello på små flasker og stil straks en i køleskabet. Så er den klar til at blive drukket efter et godt måltid mad.
Limoncello bliver bedre, jo længere den står.
Med disse 3l limoncello har du til lang tid, eller til en lille værtindegave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar