Quilt

Her på siden kan du se mine quilte.
Min første oplevelse med patchwork fik jeg hos min svigermor i 1989. Min svigermor syede tæpper og takser af brugt tøj og andet hun fandt i genbrugsforretninger. Men det var ikke rigtig noget der fangede mig.

I 1996 flyttede vi så for en 2 årig periode til Bozeman, Montana, USA. Manden fik tilbudt en Ph.D. med et 2 årigt forløb på Bozeman University.  Han sagde pænt "Ja, Tak".  Så flyttede vores lille familie, på det tidspunkt var ældste knap 2 år.
Bozeman er en dejlig lille by i en dal i Rocky Mountain. Smukt!
Tilfældigt hørte jeg om en lille quiltbutik, som holdte kursuser også for begynder. Jeg tænkte, hvis jeg skulle lære at quilte så var det da her og nu :o)
Jeg tog ud til Quilting in the Country og fik lært at quilte af Jane Quinn. Skøn kvinde. Vi sad næsten i hele hendes hjem og quiltede OG snakken gik. 
Tæpperne vil jeg vise i omvendt rækkefølge. Så ledes at det altid er det nyeste Quilt der er øverst.
Studenter gaven til Ældste. Den er syet i løbet af april-juni 2013.
Mønsteret er inspireret af en atom. Ældste ville læse videre på enten fysik eller nanoscience.
Ved hjælp af Quilt Pro, fik jeg lavet mønsteret.
Toppen er syet på det sidste kursus jeg deltog i hos Jane Quinn i Bozeman i 1998. Jeg tog kursuset sammen med en veninde og vi havde en hyggelig weekend. Veninden lavede en bordløber, som hun forærede os som afskedsgave. Bordløberen ligge stadig på vores spisebord i stuen.
Nu har bordløberen fået selskab af forårstæppet.
Forårstæppet er pyntet med vintergækker, anemoner, påskeliljer og tulipaner. Samt i nederste højre hjørne er der syet en sommerfulg og i øverste venstre hjørne sidder der en lille sangfugl. De kan ikke rigtig ses, men jeg ved de er der. Jeg kan godt lide at der er noget gemt på tæppet. (april 2012)
Toppen er lavet af gardinerne, som vi havde da vi boede i USA. Det blomstrede stof var i stuen og stoffet med dåser og grønsagerne var i køkkenet. Nu bliver det brugt igen.
Top og bund er syet sammen lige som det gamle tæppe, for derefter at blive bundet sammen med bomuldsgarn. (2011)
Trip around the world, har været planlagt siden 1998, men er først blevet syet nu (2010). Firkanterne i tæppet er 1". Jeg kan godt lide de små firkanter. Den hænger nu i vores stue og pynter.
Dette tæpper har jeg lavet til vores mellemste søn. Da han blev født fik jeg kort tid efter et brev fra Jane Quinn. I brevet var der lidt stof med cowboys på. Selvfølgelig skulle der laves et tæppe til ham med de stykker stof.
Manden fik dette tæppe i 10 års bryllupsgave. Han havde ønsket sig et tæppe syet i "up-art". Stoffet havde jeg købt som noget af det sidste inden vi rejste fra Bozeman. (2005)
Dette tæpper er syet til min niece. Det var hendes dåbsgave. Den er syet i en mange forskellige gule-nuancer trekanter. Alle trekanterne blev skåret ud og blandet godt og grundig i en pose. Så var det bare sætte dem sammen. (2003)
Jeg syede dette tæppe til min bror og hans kone, det var deres bryllupsgave. Tæppet blev først syet efter brylluppet, da svigerinden fik lov til at vælge farver og mønster. (2002)
Dåbsgave til nevøen. Lavet af blå og lysbrune trekanter. (2000)
Amish card trick er lavet til manden min. Vægtæppet er kantet med flying gees. Jeg begyndte på tæppet i Bozeman i foråret 1998, men fik først gjort det færdig i august 1999.
Toppen er lavet af skovmandskjorter, som blev fundet i genbrugsbutikker. Bunden er firkanter skåret ud af cowboybukser. Bukserne er også fundet i genbrugsbutikker.
Top og bund er syet sammen rundt i kanten. Spredt rundt på tæppet er top og bund bundet sammen med tykt bomuldsgarn. (1999)
Sengetæppet er lavet til min mormor og morfar's guldbryllup. Det var et større puslespil. Vi boede på i Bozeman, da jeg startede på tæppet. Så min mor blev min udsendte medarbejder. Hun skaffede billederne til mig. Mine bedsteforældre fik 4 børn, så et hjørne til hvert barn, hvor deres børn og deres børn blev placeret. Guldbryllupsparret i midten og et billed af deres forældre og søskende på hver side. Der er desuden et ungdomsbillede af dem.
Det var sjovt at bruge billederne på denne måde.
Bagside (har desværre ikke et billed) er lavet af firkanter med en hilsen fra hver gæst, der var med til festen.
I dag findes tæppet hos mine forældre, fordi jeg desværre ikke har mine bedsteforældre mere.
Min veninde fik tvillingepiger, så der blev lavet to "ens" tæpper. Det var sjovt at lave to næsten ens tæpper. (1999)
Den eneste forskel der er på de to tæpper er den ene er syet med gult stof og den anden med rødt.
I kanten har jeg skrevet:

What are little girls made of?
Little girls are made of
sugar and sice and everything nice.
That's what little girls are made of.
Dette vægtæppe blev lavet til min venindes søn. Den har hængt på hans værelse. (1998)
Vægtæppet med bjerglandskabet er lavet til mine svigerforældre. Må jeg ser på den kommer jeg til at tænke på Montana. Rundt om bjergene har der gået en bjørn og sat spor.
Tæppet blev lavet på et kursus hos Jane Quinn. De andre på holdet lavede motivet i stor størrelse til et slumretæppe. Jeg var på dette tidpunkt blevet lidt kendt for at lave tingene mindre end de andre.
"Storm at sea" er lavet til mine forældre. Jeg valgte dette mønster, fordi mine forældre bor i vest jylland og der blæser altid :o)
Tæppet har jeg ikke selv quiltet, det er blevet maskinquiltet hos en veninde i Bozeman. Hun maskinquiltede mit tæppe og jeg håndquiltede hendes  20"x 20" vægquilt .
Toppen blev lavet efterår ´97 til forår ´98. Tæppet blev helt færdig sommer 1998.
Babytæppet blev lavet til et hold venner. Jeg lavede det i stærke farver, bare for at prøve. Det er ikke farver jeg normalt arbejder med.
Mønsteret hedder Courthouse, bare med en stor firkant i midten. Som kant på tæppet har jeg brugt bunkhouse.
Summer camp, blev syet til et hold venner fra Bozeman. De fik deres treide barn mens vi boede der. Tæppet blev lavet på et kursus, som hed "It's okay you sit on my quilt".
Der er 12 blokke i tæppet, så der blev syet et stjernetegn i hver blok.
Dette tæppe blev lavet på kursuset "It's okay you sit on my quilt". Min bedstemor fik den i fødselsdagsgave i 1998.
Mønsteret er "Doubel nine patch negativ-positiv"
I kanten har jeg syet navnene på min bedstemors børnebørn og oldebørn.
Juleløberen og jule-vægtæppet blev lavet på kursuset "It's okay you sit on my quilt".
Vi skulle bruge det samme mønster til flere ting.
Mønsteret til bordløberen hedder "Friendship quilt" og vægtæppes mønster er "Triple rail fence"
Op-art er lavet på et 2-dags kursus, hvor vi startede fredag aften og nogle blev færdig lørdag eftermiddag. Her er ens sømrum meget vigtig.
Op-art hænger i vores stue.
Pusletasken fandt jeg mønsteret til på en ferie til Danmark. Jeg prøvede sammen med Jane Quinn at få et hold op og kører. Men i USA brugte man ikke en desideret pusletaske, så der var ingen som havde lyst til at sy en.
Tasken blev lavet i Log-cabin. Har selv brugt den til de to mindste sønner.
Ældste søns tæppe. Den er lavet til ham da han var 3 år.
Mønsteret hedder "Kaleidoscope". I kanten havde jeg håndquiltet dyr, så der går heste, grise m.m. rundt om tæppet.
Tulipaner på række. Dette lille vægtæppe lavede jeg til min veninde. 
Tulipanerne er paper pieced.