2 dl kærnemælk
2 dl varmt vand
12 g gær
300 g rugmel
Lav en starter ved at bland gør med vand og rør gradvist rugmel i, til en meget blød dej. Lad dejen ligge i en skål dækket med film og lad den stå i stuetemperatur i 4-5 timer.
Dejen:
3 dl varmt vand
12 g gær
2 tsk. salt
1 dl solsikkerkerner
300 g rugmel
250 g hvedemel
Bland gæren med vandet og ælt det sammen med starteren. Kom kerner, salt og rugmel i og ælt det godt inden hvedmelet kommes i. Bland hvedemelet gradvist i. Dejen må ikke blive for fast, den skal være som havregrød. Ælt dejen godt i 10 min. så den bliver elastisk. Lad dejen hæve i omkring 1½ time.
Kom dejen op i en 3 l rugbrødsform. Lad brødet hæve mens ovnen varmes op til 190°. Prik dejen med en nål inden den bages. Rugbrødet bages først i formen i 1 time og så i 10-15 min uden form. Lad brødet køle af i et viskestykke inde i en pose. Det giver en blød skorpe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar