mandag den 22. april 2013

Køkken....

Alle malerbøtterne blev tjekket. ØV ØV - der var ikke en med en rest til bjælkerne - der var ikke en med en farvekode til bjælkerne og NEJ - jeg havde ikke skrevet farvekoderne ned. Det GØR jeg nu.
Tog ned til "Farver og striber" og lånte et farve kort. Fandt farven og tog ind til "Farver og striber" og købte en gang maling.
Bjælkerne havde fået grundmaling to gange, så de var klar til et farveskift. Hold da op et farve skift. Jeg havde knap dyppet penselen inden jeg kunne se den var helt galt. Den farve ville aldrig blive bare lidt hen af den bjælkefarve, som der er i stuen.
Ned til "Farver og striber" - med bringende billedet ↑ så han kunne se hvor galt det var. Han tonede malingen og jeg tog glad hjem. Fik malet bjælkerne, men da de var tørre kunne jeg se hvordan de skreg til bjælkerne i stuen. Der skulle meget mere okker i, meget mere.
Efter endnu en tur til "Farver og striber" - denne gang udstyret med et lille stykke afskallet maling fra bjælkerne i soveværelset - er jeg tilfreds. Hvor var de tålmodige i "Farver og striber".
Nu er bjælkerne malet for 4 gang og farven er meget tæt på farven på husets andre bjælker.
Hvad kan man så lære af det???   Skriv farvekoderne ned et eller andet sted. Måske får du brug for dem.
Manden er færdig med at pudse væggene og de er blevet tørre. Nu har han givet dem en grunder og så har han malet dem med en blanding af rester af vægmaling. Disse vægge behøvede ikke maling, for her skal der være skabe, men ....... :o)
Bjælkerne har fået en gang farve og sidste lag bliver malet når væggene har fået 2 gang maling. Gæt en gang hvilken farve vores køkkenvægge skal have. Det er kun 2½ vægge, som bliver synligt. Jeg er vildt spændt på at få de 2½ vægge malet.

1 kommentar:

  1. Det går da fremad med køkkenet :)
    Kender alt for godt til maling og farver efterhånden. Fortsæt god arbejdslyst med køkkenet :-)

    SvarSlet