torsdag den 25. april 2013
Langtids hævede hveder
15stk.
160 g hvedekerner
2 dl vand
25 g smør
4 dl mælk
1 dl ymer
20 g gær
2 tsk sukker
1 tsk groft salt
1 æg
1 kg hvedemel
Kog hvedekernerne i vandet ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner.
Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål.
Tilsæt ymeren. rør gæren ud og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen i 10 min i rørmaskinen.
Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 2 timer på et lunt sted.
Kom dejen ud på et melet bord og del dejen i 15 stykker; rulle dem til boller.
Sæt bollerne i en bradepande med bagepapir, så de står tæt dog uden at røre hinanden.
Lad bollerne hæve i 2-3 timer.
Bag bollerne ved 220° i 15min.
Vend de bagte hveder ud på en bagerist og lad dem afkøle
Flæk bollerne 1 eller 2 gange og rist dem før serveringen.
Tips: Brug evt. surdej i stedet for ymer. Surdejen giver en god smag til hvederne og vil ligesom ymeren give en syrlighed til bollerne.
Nu bruger jeg altid surdej i alt mit bagværk. (15/5/19)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hvor ser de gode ud og tak for opskriften;)
SvarSletEn dejlig poem du har i bunden af bloggen;)
Knus og kram herfra.