torsdag den 25. april 2013

Langtids hævede hveder



15stk.

160 g hvedekerner
2 dl vand
25 g smør
4 dl mælk
1 dl ymer
20 g gær
2 tsk sukker
1 tsk groft salt
1 æg
1 kg hvedemel

Kog hvedekernerne i vandet ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner.
Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål.
Tilsæt ymeren. rør gæren ud og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen i 10 min i rørmaskinen.

Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 2 timer på et lunt sted.

Kom dejen ud på et melet bord og del dejen i 15 stykker; rulle dem til boller.
Sæt bollerne i en bradepande med bagepapir, så de står tæt dog uden at røre hinanden.
Lad bollerne hæve i 2-3 timer.

Bag bollerne ved 220° i 15min.

Vend de bagte hveder ud på en bagerist og lad dem afkøle
Flæk bollerne 1 eller 2 gange og rist dem før serveringen.

Tips: Brug evt. surdej i stedet for ymer. Surdejen giver en god smag til hvederne og vil ligesom ymeren give en syrlighed til bollerne.
Nu bruger jeg altid surdej i alt mit bagværk. (15/5/19)

1 kommentar:

  1. Hvor ser de gode ud og tak for opskriften;)

    En dejlig poem du har i bunden af bloggen;)

    Knus og kram herfra.

    SvarSlet