Bradepande 25 x 30 cm
98 g blødt smør
195 g sukker
2½ spsk vaniljesukker
lidt salt
5 æg
130 g mel
65 g maizena
1¼ tsk bagepulver
980 g æbler
2 dl cremefraiche
Smørret røres grundigt sammen med 100 g sukker, 1¼ spsk vaniljesukker og salt.
2 æg røres i et ad gangen.
Mel og maizena og bagepulver blandes sammen og røres i dejen.
Æblerne skrælles, udkernes og skæres i ½ cm tykke skiver
(her er en æbleskræller god).
Ovnen varmes op til 180°.
Dejen fordeles i en bradepande beklædt med bagepapir.
Æbleskiverne lægges i rækker og trykkes lidt ned i dejen.
Tærten bages i 35 min på nederste rille.
Cremefraiche røres sammen med resten af æggene, sukker og vaniljesukker.
Cremen fordeles over æbletærten, som bages videre på midterste rille i 25 min, til cremen er stivnet.
Efter afkøling kan tærten drysses med 1 spsk. sigtet flormelis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar