torsdag den 17. september 2015

Mega Bage Workshop...

I aftes var veninden og jeg til Mega bage workshop i Århus. 
Det var arrangeret af Meyers Madhus og Coop
Hold da op der var mange folk,
men vi havde den plads vi havde brug for.
Alle fik udleveret en pose med vand, 
ølandsmel, 
blandet mel, 
forklæde, 
træske 
og opskrifter.
Vandet og det for blandede mel blev sammen med en ært gær rørt sammen.
 Der blev rørt med højre hånd på fuld kraft i 30 sek.
Så blev der rørt med venstre hånd på fuld kraft i 30 sek.
Det gjorde vi en 5-6 gange.
Med pause i mellem ;o)
Tilsidst blev der rørt salt i og så fik den hele armen eller begge.
Hele dejen kunne tilsidst ligge på træskeen.
Så var den klar til at stå til næste dag i køleskabet. 
I pauserne mellem dej-røringen blev der snakket om mel og meltyper, om surdej og hvordan man passede den.
Der blev også vist hvordan vi skulle folde dejen efter hævningen.
Eller hvordan vi nemt kunne lave boller ud af den bløde dej.
Vi fik en lille smule surdej, som vi friskede op.
Den står nu på køkkenbordet og kigger over til min egen surdej.

En god og lærerig aften.
Jeg skal bage brød, som er mere blød.
Jeg skal bage brød med hårder varme, ikke kun 230°.

1 kommentar:

  1. Det lyder da som en dejlig aften. Og lærerig.

    SvarSlet