1 kg æbler
500 g sukker
44 g syltede ingefær
30 g ingefær
¼ dl lage fra de syltede ingefær
2 dl vand
1 tsk melantin
Æblerne rengøres, skrælles, deles, befries for kerner, stilk, blomst og skæres i både.
Æblerne koges under låg til de er udkogte.
De syltede ingefær og ingefær hakkes fint.
Lagen, ingefær og sukker røres i æblerne og koges uden låg i 10 min.
Bland melantin med 1 spsk sukker og rør det i marmeladen. Lad det koge yderlig 2 min.
Marmeladen hældes på skolede atamonskyllede glas.
Tips: koger æblerne ikke selv helt til mos, så giv dem en tur med stavblenderen, hvis du ønsker en ensartet marmelade.
Lyder dejligt! Det må jeg prøve, for jeg har fået en hel kasse æbler idag :-)
SvarSletOg det smager skønt ovenpå gulerodsbruddene :-)
SvarSlet