torsdag den 4. oktober 2012

Ingefær-æble marmelade

1 kg æbler
500 g sukker
44 g syltede ingefær
30 g ingefær
¼ dl lage fra de syltede ingefær
2 dl vand
1 tsk melantin

Æblerne rengøres, skrælles, deles, befries for kerner, stilk, blomst og skæres i både.
Æblerne koges under låg til de er udkogte.
De syltede ingefær og ingefær hakkes fint.
Lagen, ingefær og sukker røres i æblerne og koges uden låg i 10 min.
Bland melantin med 1 spsk sukker og rør det i marmeladen. Lad det koge yderlig 2 min.

Marmeladen hældes på skolede atamonskyllede glas.

Tips: koger æblerne ikke selv helt til mos, så giv dem en tur med stavblenderen, hvis du ønsker en ensartet marmelade.

2 kommentarer:

  1. Lyder dejligt! Det må jeg prøve, for jeg har fået en hel kasse æbler idag :-)

    SvarSlet
  2. Og det smager skønt ovenpå gulerodsbruddene :-)

    SvarSlet