onsdag den 14. november 2012

Knappe nap.....

Jeg havde bestilt knapper til overtræk gennem Amazon.co.uk. Ikke mindre end 100 knapper, som er klar til at blive overtrukket med lige hvad jeg kunne tænke mig.
Jeg skulle bruge 14 knapper til min vinterjakke. Nu har jeg i snart over et år, gået med en ide til nye knapper, men jeg fik ikke købt disse overtræksknapper. Nu har jeg 100 til 2 kr á stk. :o)
Jeg har aldrig lavet mine knapper selv. Men jeg gik straks igang! Det kunne da ikke var svært. Jeg havde dog købt en lille pakke knapper med lidt udstyr i.
Der blev klippet et stykke stof ud, stoffet kom i den hvidegummidims, overknappen stoppet ned i stoffet og kanten blev trykket godt ned i overknappen med den blåfidus. Så skulle bunden på, jeg pressede og pressede og lige lidt hjalp det. Nogle gange har jeg ikke så mange kræfter i hænderne, så måske det var mig - så jeg ventede til Manden kom hjem.
Manden kunne hellere ikke presse knappen sammen - så han tog prøve knappen med i værkstedet og gav den en dask. Super, men men nu var min knap blevet flade og ikke rund på overfladen.
Der skulle lave et eller andet som havde form efter knappens overflade. Kunne vi snitte eller ?
"Det der ler i lige har leget med, hvor hårdt er det?"  Tja, det vidste jeg da ikke, men jeg havde da et stykke Manden kunne få lov til at daske på. Stykket fik en tur med kødhammerens flade side og så fra den hakkede side. "Det kan den godt holde til, se næsten ingen mærker" Kødhammeren er af træ, bare lige så i ved hvad Manden slog med :o)
Et stykke brunt fimoler blev formet og en knap blev presset ned i fimoleret for derefter at blive bagt i 40 min i ovnen. Nu var slå formen klar.

Jeg fik hurtig klippet stof og stoppede knapperne til, men jeg kunne ikke slå de knapper i uden at slå mig over fingerne. Manden rystede på hovedet, for hans fingere var da noget større end mine og det gik smerte frit for ham.
Hurtig blev arbejdet fordelt. Manden slog, mens jeg gjorde knapperne klare. Rolig, nu det var kun knapperne han slog :o)

Er de ikke bare fine. Nu skal de bare sættes i jakken, også når jeg nu er ved vinterjakken, så skulle jeg måske lige tag og ligge de ærmer op. De er alt for lange til mig. Jo, det er lige hvad jeg skal. Jeg gør det lige med det samme her lige om lidt.

God dag ♥

2 kommentarer:

  1. De er blevet super flotte, godt I kunne finde ud af det i fællesskab

    SvarSlet
  2. nøj hvor er de fine :)

    SvarSlet