Form: stor bradepande
400 g farin
3 tsk. vaniljesukker
3 dl neutral olie (evt. raps)
6 æg
550 g hyldeblomst rester fra hyldeblomstsaft (hakket fint)
400 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
½ spsk. natron
1 tsk. salt
evt. 75 g mandler, hakkede
Bland farin, vaniljesukker, olie, æg og hyldeblomsterne godt sammen i en skål.
I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron og salt sammen.
Hæld melblandingen ned til æggeblandingen og bland det hele sammen.
Hæld dejen ned i en bageplade foret med bagepapir.
Bag kagen i 40 min ved 185°.
Check om dejen hænger fast i en kødnål eller lignende.
Lad kagen køle af.
Osteglasur:
200 g flødeost
125 g smør
250 g flormelis
4 spsk hyldebloms-saftevand
Kan alle ingredienserne i en skål og rør det i 5 min. Stil det til afkøling og rør det op igen lige inde det kommes på den kolde kage.
Velbekomme. Det ser spaendende ud.
SvarSletDin hyldeblomsteddike fik mig til at kigge lidt længere omkring i dine mange opskrifter.
SvarSletSikken da en skatkiste!!!! Jeg er hooked.
Den skal prøves søndag når saften er klar. Lyder spændende, og anderledes.
SvarSletMums det ser lækker ud.. du er så flittig.. Bare det var mig..
SvarSletLone
Hvor lyder bare lækkert :)
SvarSlet