fredag den 20. juni 2014

Hyldeblomstkage

Form: stor bradepande

400 g farin
3 tsk. vaniljesukker
3 dl neutral olie (evt. raps)
6 æg
550 g hyldeblomst rester fra hyldeblomstsaft (hakket fint)
400 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
½ spsk. natron
1 tsk. salt
evt. 75 g mandler, hakkede


Bland farin, vaniljesukker, olie, æg og hyldeblomsterne godt sammen i en skål.
I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron og salt sammen.
Hæld melblandingen ned til æggeblandingen og bland det hele sammen.

Hæld dejen ned i en bageplade foret med bagepapir.
Bag kagen i 40 min ved 185°.
Check om dejen hænger fast i en kødnål eller lignende.

Lad kagen køle af.

Osteglasur:
200 g flødeost
125 g smør
250 g flormelis
4 spsk hyldebloms-saftevand

Kan alle ingredienserne i en skål og rør det i 5 min. Stil det til afkøling og rør det op igen lige inde det kommes på den kolde kage.

5 kommentarer:

  1. Velbekomme. Det ser spaendende ud.

    SvarSlet
  2. Din hyldeblomsteddike fik mig til at kigge lidt længere omkring i dine mange opskrifter.
    Sikken da en skatkiste!!!! Jeg er hooked.

    SvarSlet
  3. Den skal prøves søndag når saften er klar. Lyder spændende, og anderledes.

    SvarSlet
  4. Mums det ser lækker ud.. du er så flittig.. Bare det var mig..

    Lone

    SvarSlet
  5. Hvor lyder bare lækkert :)

    SvarSlet