fredag den 19. september 2014

Appelsin-chokoladekage

bradepande 25 x 30 cm

112 g smør
skal fra en appelsin (brug en juliennejern, kan rives)
1,1 dl appelsinsaft (spæd op med juice)
20 g kakao
280 g sukker
1 spsk vaniljesukker
5 æg (delt i hvide og blomme)
165 g mel
1½ spsk bagepulver

Smelt smør, og kom appelsinskal strimler, appelsinsaft, i og lad det blive lillefingervarmt (37°).
Varm ovnen op til 180°.
Kom smørblandingen i en skål og bland kakao, sukker og vaniljesukker i.
Pisk æggeblommerne i smørblandingen. Bland bagepulver i mel og sigt det ned i smørblandingen.
Rør massen godt sammen.
Pisk æggehviderne stive i en ren skål. Æggehviderne vendes ned i smørblandingen.

Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen i. Kagen bages i ca. 25 min. Test kagen ved hjælp af en kødnål/strikkepind. Er nål/pind ren - er kagen færdig.

Pynt kagen evt. med juliennestrimler fra endnu en appelsin.


1 kommentar: