lørdag den 12. marts 2011

Smørkage

22 cm springform

275 g mel
175 g smør
50 g gær
½ dl fløde
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt

Remonce:
5 spsk flormelis
150 g smør

Creme:
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1½ dl mælk
½ tsk vaniljesukker
2 tsk mel

Hæld melet i en skål og smuldre smørret i melet. Rør gæren ud i fløden og rør æg og sukker i.
Hæld det over melet og samle dejen hurtigt. Ælt evt. lidt mere mel i dejen på bordet.

Creme: Pisk æg, sukker, mælk og mel i en gryde. Varm cremen op under konstant omrøring til den er tyk. Tilsæt vaniljesukker og stil cremen til side.

Remonce: Rør flormelis og smør sammen til en masse.

Rul halvdelen af dejen ud til en rund plade lidt større end springformen. Beklæd en velsmurt form med dejen og tryk den 2-3 cm op af kanten. Skær kanten så den er lige høj hele vejen rundt.
Fordel cremen på dejbunden. Rul resten af dejen ud til et rektangel og smør remonce ud i et jævnt lag. Rul dejen (på langsiden) sammen og skær den ud i skiver. Læg skiverne med snitfladen ned i cremen.
Lad smørkagen hæve i 30 min.
Pensel med æg og bag den ved 200° i 30 min

Tip:  Dæk kagen med stanniol de sidste 10 min, den kan blive sort inden den er gennembagt.

4 kommentarer:

  1. Ummmmmmm hvor ser den mums ud !!!!!

    Gid jeg orkede at bage !!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Mums, hvor ser den lækker ud. Tak for opskrift. God lørdag:)

    SvarSlet
  3. Nauhh den ser god ud;)
    Og tak for opskriften;)

    Knus og kram herfra

    SvarSlet
  4. Hejsa Henriette.
    Min mail er:
    gittejensen4@gmail.com
    Kh Gitte ü)

    SvarSlet