22 cm springform
275 g mel
175 g smør
50 g gær
½ dl fløde
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
Remonce:
5 spsk flormelis
150 g smør
Creme:
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1½ dl mælk
½ tsk vaniljesukker
2 tsk mel
Hæld melet i en skål og smuldre smørret i melet. Rør gæren ud i fløden og rør æg og sukker i.
Hæld det over melet og samle dejen hurtigt. Ælt evt. lidt mere mel i dejen på bordet.
Creme: Pisk æg, sukker, mælk og mel i en gryde. Varm cremen op under konstant omrøring til den er tyk. Tilsæt vaniljesukker og stil cremen til side.
Remonce: Rør flormelis og smør sammen til en masse.
Rul halvdelen af dejen ud til en rund plade lidt større end springformen. Beklæd en velsmurt form med dejen og tryk den 2-3 cm op af kanten. Skær kanten så den er lige høj hele vejen rundt.
Fordel cremen på dejbunden. Rul resten af dejen ud til et rektangel og smør remonce ud i et jævnt lag. Rul dejen (på langsiden) sammen og skær den ud i skiver. Læg skiverne med snitfladen ned i cremen.
Lad smørkagen hæve i 30 min.
Pensel med æg og bag den ved 200° i 30 min.
Tip: Dæk kagen med stanniol de sidste 10 min, den kan blive sort inden den er gennembagt.
Ummmmmmm hvor ser den mums ud !!!!!
SvarSletGid jeg orkede at bage !!!
Hyggehygge
Marianne
Mums, hvor ser den lækker ud. Tak for opskrift. God lørdag:)
SvarSletNauhh den ser god ud;)
SvarSletOg tak for opskriften;)
Knus og kram herfra
Hejsa Henriette.
SvarSletMin mail er:
gittejensen4@gmail.com
Kh Gitte ü)