onsdag den 27. april 2011

Blank chokoladeglasur

100 g fin mørk chokolade
1 dl mælk
50 g sukker
60 g smør
2 spsk kakao

Hak chokoladen.
Giv mælk, sukker og smør et opkøg og sigt kakaoen i.
Tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede chokolade.
Lad den stå i 5 min og pisk glasuren godt sammen.

Når glasuren er afkølet er den smørbar. Den løber godt ud, mens den endnu er lunken - det gør den nemt at arbejde med.

Potionen passer til en alm. rund lagkages op og sider.

Hvid chokoladeglasur: 100 g hvid chokolade, ¾ dl mælk, 60 g smør og 40 g flormelis. Ingen kakao♥, men evt. et par dråber citronsaft.

Tips: er der den rest kan den fint bruges til at smøre oven på bollerne om morgen ♥

4 kommentarer:

  1. Hej, det lyder jo som to super gode opskrifter på glasur (:
    Men jeg har et spørgsmål som sikkert lyder lidt dumt, men hvad betyder smørbar?
    Er det fordi glasuren ikke stivner helt, som f.eks. flormelis gør?

    SvarSlet
    Svar
    1. Og er fremgangsmåden på den hvide glasur den samme som med den mørke?

      Slet
    2. Ingen dumme spørgsmål ;o)
      Når chokoladeglasuren er afkølet er den blød og kan smørers på med en kniv.
      Når chokoladeglasuren er lun, løber den fint ud og er nem at fordele oven på en kage.
      Fremgangsmåden er den samme til hvid glasur.

      Det som ikke bruges på kagen, er vildt lækkert oven på en bolle - en smørepålægchokolade :o)

      Slet
  2. Arh okay, jeg forstår nu (:

    Tusind tak for det hurtige svar - jeg glæder mig til at afprøve det til weekenden (;

    SvarSlet