½ vaniljestang
2½ dl mælk
3 æggeblommer
60-75 g sukker
2 spsk maizena
2 blade husblas
2 dl piskefløde
Læg husblassen i blød i koldt vand og lav cremen.
Kom vaniljekornene og - stangen i en tykbundet gryde sammen med mælken.
Varm det op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad den trække med vaniljen.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt - pisk maizena i.
Fjern vaniljestangen og pisk mælken i æggeblommerne. Hæld det tilbage i gryden.
Varm cremen op under konstant piskning, til cremen kommer i kog og tykner. Lad det koge i ca. 30 sek. Tag gryden af varmen.
Knug væden af husblassen og rør den i den varme creme, til den er opløst.
Afkøl cremen.
Pisk fløden stiv og fold den i den afkølede creme.
Tips: Pisk den kolde creme godt igennem inden fløden foldes i.
Smags variationer:
Mokkacreme: Tilberedes som ovenfor, men erstat 1 dl mælk med 1 dl espresso. (el. rør 1 spsk pulverkaffe ud i mælken)
Chokoladecreme: Smelt 75 g god mørk chokolade i ¾dl mælk og rør den i den varme creme med husblas. Køl cremen og fold flødeskum i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar