fredag den 18. november 2011

Chokoladekage m. chokolade på

bradepande 25 x 30 cm

112 g smør
1,1 dl vand
20 g kakao
280 g sukker
1 spsk vaniljesukker
5 æg (delt i hvide og blomme)
165 g mel
1½ spsk bagepulver

Glasur:
200 g smør
100 g hvid chokolade, eller lys chokolade
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 past. æg

Smelt smør, vand, kakao, sukker og vaniljesukker sammen og lad det blive lillefingervarmt (37°).
Varm ovnen op til 180°.
Kom smørblandingen i en skål og pisk æggeblommerne i. Bland bagepulver i mel og pisk det ned i smørblandingen.
Pisk æggehviderne stive i en ren skål. Æggehviderne vendes ned i smørblandingen.

Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen i. Kagen bages i ca. 20 min. Test kagen ved hjælp af en kødnål/strikkepind. Er nål/pind ren - er kagen færdig.

Glasur: Smelt smørret. Smelt chokoladen i smørret. Lad det køle af til det er stivnet igen.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker i.

Smør glasuren over kagen og kagen er klar til servering.

TIPS: Lav glasuren først. Det tager tid for smør og chokolade at stivne igen.

1 kommentar:

  1. Hold da savle hvor ser den god ud !!!

    Rigtig god fredag
    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet