bradepande 25 x 30 cm
112 g smør
1,1 dl vand
20 g kakao
280 g sukker
1 spsk vaniljesukker
5 æg (delt i hvide og blomme)
165 g mel
1½ spsk bagepulver
Glasur:
200 g smør
100 g hvid chokolade, eller lys chokolade
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 past. æg
Smelt smør, vand, kakao, sukker og vaniljesukker sammen og lad det blive lillefingervarmt (37°).
Varm ovnen op til 180°.
Kom smørblandingen i en skål og pisk æggeblommerne i. Bland bagepulver i mel og pisk det ned i smørblandingen.
Pisk æggehviderne stive i en ren skål. Æggehviderne vendes ned i smørblandingen.
Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen i. Kagen bages i ca. 20 min. Test kagen ved hjælp af en kødnål/strikkepind. Er nål/pind ren - er kagen færdig.
Glasur: Smelt smørret. Smelt chokoladen i smørret. Lad det køle af til det er stivnet igen.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker i.
Smør glasuren over kagen og kagen er klar til servering.
TIPS: Lav glasuren først. Det tager tid for smør og chokolade at stivne igen.
Hold da savle hvor ser den god ud !!!
SvarSletRigtig god fredag
Hyggehygge
Marianne