lørdag den 12. november 2011

Gåsebryst

1 plader butterdej

84 g svesker u. sten
1/3 dl rødsaft (brugte hyldebær)
1-2 spsk rørsukker

Creme:
2 (små) æg
1,3 dl mælk
1½ spsk mel
2 spsk rørsukker
1/2 vaniljestang
1-2 tsk rom
1/4 l fløde

200 g marcipan
lidt mørk chokolade

Rul butterdejs pladen dobbelt så lange (ca.). Prik pladen godt og bag den ved 200° 8-10 min, til den er lys brun.

Creme: Pisk æg, mælk, mel og sukker sammen i en tykbundet gryde. Skrab vaniljekornene ud og rør dem i. Kog cremen godt tyk. Når cremen er kølet lidt af smages den til med rom. Husk den bliver fortyndet af flødeskum.

Sveskemos: Kom svesker, saft og sukker i en gryde. Kog det op og blend det. Smag evt. mosen til med mere sukker.

Når alt er koldt piskes fløden. Fløden skal piskes stiv, ikke smør, men godt stiv. Gåsebrystet skal helst ikke hænge ;o)
Tag lidt af flødeskummet og pisk det i cremen. Vend resten af flødeskummet i.
Smør sveskemosen på butterdejsbunden.
Tip: kom mosen i en sprøjtepose og kom 2-3 striber mos på, smør det ud.
 
Nu skal brystet bygges op.
Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt cremen oven på sveskemosen. (se billedet ↑)

Rul marcipanen 3mm tyk ud (tip og tip). Mål evt. og skær marcipanen ud og læg den over cremen.
Stil kagen i køleskabet.  Skær enderne rene og skær stykkerne ud.
Smelt chokoladen og pynt kagen.

Oplysning: Jeg bryder mig ikke om svesker, men her i denne kage syntes jeg ikke det gør noget. Man kan evt. bruge en anden mos - dog er det svesker der høre til i et Gåsebryst.

5 kommentarer:

  1. Ynglingskagen over alle kager.
    Tror jeg skal have en til kaffen i eftermiddag :)

    SvarSlet
  2. Mange tak for opskriften - fedt du ville dele :)

    SvarSlet
  3. De ser da bare lækre ud, de skal da vist prøves en dag, det har altid været min yndlingskage, men har aldrig lavet dem selv.

    SvarSlet