onsdag den 4. januar 2012

Romtopf

1 del ribs, solbær, jordbær, kirsebær, hindbær
½-¾ del sukker
rom (jeg brugte Captain Morgan)
Bærene kommes i krukken, som de bliver modene til.
Første hold bær og sukker kommes i en god stor krukke. De dækkes med rom.
Låget lægges på og stil den kold og mørkt.

Kik til krukken de første par dage - er der sukker på bunden, vendes krukken lidt rundt.

Når næste hold bær er klar kommes de i sammen med sukker ned i krukken. Er der ikke nok væske i krukken til det hele er dækket, skal det dækkes med mere rom.

Det hele står i krukken, på et mørkt og køligt sted, hele efteråret.
Når julen nærmer sig kan den filtres og hældes på en evt. karaffel.

Romtofp er en dejlig likør, som går rigtig godt sammen med Ris a la mande.

Bærene kan bruges som tilbehør til evt is. Jeg kogte dem op og brugte dem som marmelade.

Tips: hvis du kommer kirsebær i, så behøver du ikke at udstene dem bagefter. Jeg sorterede kirsebærene fra inden jeg brugte resten af bærene. Kirsebærene mister fuldstændig farven og ser ikke særlige appetitlige ud.

4 kommentarer:

  1. Skål :) vi har også en stor portion Rom-topf ;)

    http://www.flickr.com/photos/frunielsen/sets/72157622018218720/with/3847046931/

    SvarSlet
  2. Det ser godt nok lækkert ud.

    Sikke en masse spændende ting du har gang i på håndarbejdsfronten. Mon ikke nogen af dem bliver færdige i år?

    SvarSlet
  3. vores er endnu ikke kommet af krukken, da vi kom lidt sent i gang, men glæder mig til den første "tår" SKÅL

    SvarSlet
  4. Uhmm, den bedste rom jeg har smagt :-)

    SvarSlet