lørdag den 3. november 2012

Hyldebærsorbet


2½ dl hyldebærsaft
3 dl vand
200 g sukker
1½ pasteuriserede æggehvider
30 g flormelis

Kog sukker og vand op til en sukkerlage. Afkøl herefter sukkerlagen helt.
Bland hyldebærsaft i sukkerlagen.

Har du en ismaskine bruges den til at fryse saftmassen til den bliver grynet.
Har du ikke en ismaskine, så kom saften i fryseren og rør jævnligt i saften indtil den bliver grynet.

Pisk æggehvider stive sammen med flormelis.
Tag saften og pisk den sammen med æggehviderne.
Nu skal sorbeten fryses færdig, enten i ismaskinen eller i fryseren - men husk at rør i isen under indfrysningen i fryseren.

2 kommentarer:

  1. Mums da.

    Jeg har lige læst lidt tilbage, for jeg har af en eller anden grund ikke været på besøg nogen dage..... Uh, sikke en lækker bil, I har fået! Tillykke med den:)

    SvarSlet
  2. Mmmmmmmm det lyder lækkert. Mystik sker du er ikke på min læseliste. ?..

    SvarSlet