1 kg solmodene tomater
1 løg
1 hvidløgs fed
2 forårsløg
1 spsk æbleeddike
1-2 tsk paprika
smag den til med sukker, salt og peber.
olivenolie
½ tsk atamon (pulver)
Hak løget groft og svits dem i lidt olivenolie. Kom hakket hvidløg og forårsløg i. Lad løgene simre lidt, dog uden at de tager farve.
Tomaterne skæres i grove stykker.Tilsæt paprika lige inden tomaterne hældes i. Æbleeddiken kommes i sammen med tomaterne.
Lad det hele stå og simre. Jo længere, jo bedre og tykkere.
Efter en ½time kan tomaterne blendes og koges videre, hvis ketchuppen ikke er tyk nok.
Sidst smages ketchuppen til med sukker, salt og peber.
Lige inden ketchuppen hældes i skoldede, atamon skyllede glas tilsættes ½ tsk atamon.
yum - det lyder godt.
SvarSlet