tirsdag den 14. januar 2014

Lyse........

Den første strikkede lysedug er færdig. Jeg fulgte et mønstre af Sonja Esbensen, "Ditte II". Da det var første gang jeg strikkede en lysedug, må jeg indrømme at jeg manglede lidt forklaring i Sonjas bog "Kunststrik". Der var masker, som skulle flyttes mod højre - hm - løftes de over - brydes garnet eller hvad skal der lige ske.
På nettet!! Når en maske eller flere skal flyttes mod højre, så strikkes de ret og omgangen starter så efter det antal der skulle flyttes.
Så var der sidste omgang på dugen, der stod omgangs nr og at der skulle flyttes masker, men der var ikke noget mønster der skulle strikkes. Der stod intet.  Efter lidt roden rundt i bogen og kiggen på de andre mønstre i bogen, blev jeg enig med mig selv, at jeg kunne da prøve at lukke af, som der var beskrevet ude i siden, altså efter maskerne var blevet flyttet. Jeg kunne da altid trævle op igen.
Men det var lige hvad jeg skulle gøre.
Nu ligger lysedugen på bordet. Den blev ikke helt så stor, som jeg havde håbet på. Det var lidt svært at regne ud, for mønstret var på en pind 1½ og jeg strikkede på en pind 3.
Jeg blev da ikke helt slået ud. En ny dug er på pindene - en meget større dug. "Hennie" fra bogen "Kunststrik - i hvidt" Den har ikke mindre end 246 omg mod "Ditte II"'s 92 omg- så tungen skal holdes lige i munden. Dejligt med noget som kan holde hjernen igang :o)
Denne gang strikker jeg på en pind 3½, fordi jeg syntes den første dug blev lidt for fast den måtte godt blive lidt løsere i det.

3 kommentarer:

 1. FLOT stykke håndarbejde!! Man kan tydeligt fornemme, at det kræver koncentration at følge med i, hvor langt man er nået. Ikke noget med at se fjernsyn med det meste af hovedet i mens ;-)
  Glæder mig til at se den næste!

  SvarSlet
 2. Det er bare for vildt, at du er gået i gang med de ellers næsten glemte strikkede lyseduge.
  Den er rigtig flot, den du har lavet. Glæder mig til at følge din videre produktion!

  SvarSlet
 3. Hej Henriette! Jeg faldt lige over dette indlæg, og det hjælp uendeligt meget på mit kunststrikke-projekt! Jeg har undret mig over at flytte masker :-) har du en ide til, hvordan man flytter masker til venstre? :-) skal man bare stoppe omgange x antal før?
  Venlig hilsen
  Katrine

  SvarSlet