mandag den 2. august 2010

Vimpel

Havefest - så tænker jeg på lys og farver i haven. Hele sommeren har jeg spekuleret på hvordan jeg skulle pynte op til vores havefest. Jeg kommer med den ene ide efter den anden og manden siger "nu skal du ikke give dig selv for meget at lave" - så er det at jeg tænkte det er der noget om.
Men vimplerne blev ved med at rumstere.

Nu har jeg lave godt 30 m vimpler.


Jeg har skåret 200 ruder ud i to forskellige størrelser. Alle farverne er skåret ud i de to størrelser. Jeg har en trekantet lineal til patchwork - så den bestemte formen på vimplerne. Inden de blev syet på snoren, strøg jeg dem. Det gjorde jeg for at få stof folderne væk.
Det svære i at lave disse vimpler er, ikke at lave mønster eller en form for rækkefølge - det skal se tilfældigt ud - i farve og størrelse. Jeg lavede stakke med lukkede øjne eller fik manden til at lave en stak eller to. Jeg er slem til at sige "nu har der været nok små - nu skal der være en stor og den skal være blå" Det går ikke når det skal være tilfældigt.
Jeg brugte lynlåsfoden til at sy stoffet tæt på bomuldsnoren. Det gik faktisk meget nemt og hurtigt - det er ikke syningen der tager tid - udskæringen ;o)
Jeg har faktisk lavet to snore med vimpler på. Den første blev kun 21 meter og det var ikke helt nok, da der er 30 meter teltet rundt. Så jeg måtte have gang i stof og lineal igen og lavede den på billedet hvor der er omkring 70 vimpler. De største er 10 cm brede - de mindste er 7,5 cm og mellemrummet er 9 cm.
Tallene er ca. da jeg bruger tommer når jeg skære stof. Mine linealer er i tommer og da jeg lærte at quilte var det med tommer, så når jeg skære stof og quilter er det i tommer - det andet kan jeg ikke.

2 kommentarer:

  1. Det bliver sørme flot! Og det har forhåbentlig været hyggeligt at lave.

    SvarSlet
  2. Hvor er du dog kreativ, og sikken et arbejde.

    Kunne godt forestille mig at man vil komme til at gøre det alt for systematisk, så er det jo godt andre kan blande bunken lidt

    SvarSlet