tirsdag den 6. marts 2012

Bog 4............

Jo Nesbø "Panserhjerte" er en typisk Harry Hole fortælling.

Vi finder Harry Hole i Hong Kong, hvor han gemmer sig. I Hong Kong har Harry Hole fundet et nyt rusmiddel, der kan lindre hans tanker.

Drabsafdelingen i Oslo sender Kaja Solness til Hong Kong, for at finde Harry Hole. Der er dukket en ny seriemorder op i Oslo og Drabsafdelingen har brug for Harry Hole.

Der foregår en magt kamp mellem Kripos og Drabsafdelingen. Kripos leder gør hvad han kan, for at få Drabsafdelingen nedlagt. Kripos har fået overdraget efterforskiningen på mordene. Er det Kripos, som opklare sagen, er der stor sandsynlighed for Drabsafdelingen bliver nedlagt.

Harry Hole tager kun tilbage til Oslo, fordi Kaja Solness fortæller at Harrys far ligger på hospitalet og er meget syg. Harry vender tilbage til Oslo, tilbage alle hans dæmoner.

Harry Hole, Kaja Solness og Bjørn Holm får et lille kontor i kælderen. Her skal de efterforske uden, Kripos finder ud af det. Men der er en stikker.
Der dukker flere mord op og Harry har fået "blod på tanden".
Det er kun to mord, som ligner hinanden. De andre er forskellige fra hinanden.
Hvad er sammenhængen? Hvis der er en.

Til sidste søger Harry Hole råd fra en uventet kant.

2 kommentarer:

  1. Jeg er også igang med serien - "rødkælk" er jeg kommet til. De er gode at læse når man sådan skal holde sig vågen en hel nat

    SvarSlet
  2. Den serie maa jeg have kig paa naar jeg kommer hjem.
    Din post-it-man er da helt genial. Fik han ikke prisen for den bedste udklaedte?

    SvarSlet