lørdag den 26. maj 2012

Muldvarpeskud


Sveskegrød:
250 g svesker u. sten
½ l vand
½ dl sukker
evt. 2 spsk kartofflemel

Rugbrødsrasp:
150 g rugbrød
100 g sukker
50 g smør

¼ dl fløde
lidt mørk chokolade

Sveskegrød: Del sveskerne i mindre stykker og kog dem møre i vandet. Tilsæt sukker. Ønskes en jævn grød, så giv grøden en tur med stavblenderen. Rør kartoffelmel ud i lidt vand og jævn grøden.
Stil til afkøling.
Rugbrødsrasp: Riv rugbrødet eller kør det gennem minihakkeren. Smelt smørret på panden. Bland sukker og rugbrød sammen. Rist blandingen i smørret til det er sprød.
Stil til afkøling.

Hæld sveskemosen i en skål og drys rugbrødsrasp jævnt over mosen. Pisk fløden til en blød skum og top det på rugbrødsraspen. Riv lidt chokolade over flødeskummet og muldvarpeskudet er klar til servering.

2 kommentarer:

  1. Uh, jeg elsker svesker! Den version ser "ikke så ringe" ud.

    SvarSlet
  2. Hans Jensen12/10/2016 14.05

    Jeg synes du ikke, jeg kan få dem til at ligne rigtige muldvarpeskud fra muldvarpe :-) De ligner nærmere skud fra mosegrise.

    SvarSlet