fredag den 17. januar 2014

Marmor m. chokolade


375 g mel
360g sukker
4 æg (store)
187g blødt smør
1¾ dl mælk
1½ spsk. kakaopulver
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljesukker
60 g mørk chokolade
120 g hvid chokolade

Form: 3 L

Rør sukker og smør blødt og hvidt. Rør æggeblommerne i. Tilsæt mælk. Sigt bagepulver og vaniljesukker i melet og bland det i dejen.
Pisk hviderne og vend dem i med let hånd.

Tag 1/3 af dejen fra og bland kakaopulveret og hakkede mørk chokolade i.
Hak den hvide chokolade og bland den i den lyse dej.

Smør en form og drys den indvendig med mel eller beklæd den med bagepapir.
Hæld halvdelen af den lyse dej i, derefter den brune dej og til sidst den lyse dej. Rør forsigtigt rundt med en ske, for at danne marmorering i kagen.

Kagen bages ved 180° i ca. 1time og 20 minutter.
Tjek med en strikkepind om kagen er gennembagt.

1 kommentar:

  1. DET var den helt perfekte idé til en fredag!!!!!
    Tak for den, og god weekend til dig og dine.

    SvarSlet