fredag den 22. marts 2019

Rughaps......

ca. 20-25 stk.

4 dl vand
2 dl surdej
5 g gær
1 spsk maltmel
2 tsk salt
200 g knækkede rugkerner
275 g rugmel
125 g mørk chokolade
60 g mandler

1. dag:
De knækkede rugkerner sættes i blød, i vandet, et par timer (evt. tag 2 dl af vandet, kog det op og hæld det over rugkernerne, det sætter processen til op)
Når rugkernerne er udblødt, røres surdej, gær, maltmel og salt i (og resten af vandet, hvis kernene fik kogt vand)
Tilsæt rugmel lidt af gangen og rør det godt sammen.
Dæk skålen til og stil den på køl til næste dag.

2. dag:
Tag dejen ud af køleskabet.
Hak den mørke chokolade og rør den i dejen.
Hak mandlerne, om det er grov eller fint, det er helt op til dig.
Nu skal der formes rughapser.
De rughapser på billedet er rullet ud mellem to stykker film, hvorefter de er skåret ud og rullet i fin hakkede mandler.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag rughapserne ved 180° i 20-25min.
Rughapserne kan også formes ved hjælp at to våde spiseskeer. Dyb skeerne i vand før de kommes i dejen. Vandet gør, at dejen ikke lige hænger fast i skeerne.

God fornøjelse :o)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar