fredag den 9. september 2011

Rabarberkage

1 kg rabarber
500 g sukker (rørsukker,farin, alm.)
1 vaniljestang
2 tsk. non-oxal

evt. kartoffelmel

en pose makroner eller æbleraps
2½ dl fløde

Skær rabarber i 1-2 cm stykker. Læg dem lag vis i gryden med sukkeret. Lad det stå en ½ time eller til rabarberen begynder at safte.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn og stang ned i gryden til rabarberne.
Rør non-oxal i og kog rabarberne stille og roligt op.
Lad gerne rabarberne koge stille en times tid.
Vil man gerne have en en kage uden klumper, så giv rabarberne en tur med en stavblender.
Er massen tynd, så jævn den lidt med kartoffelmel. Helt lige som til en grød.
Lad grøden køle af.

Når den næsten er kold, kan den lægges lag vis sammen med makronerne. Makronerne knuses eller ej alt efter lyst.
Først en lag rabarber, så et lag makroner og så videre - slut af med makroner. Stil kagen i køleskaber indtil den skal spises.
Lige inden serveringen piskes fløden til en blød skum og fordeles over kagen.
Tips:   Jeg bruger gerne farin sammen med rabarberne og lad det kog længe. Så bliver den lidt som færørsk rabarbermarmelade og der er ikke brug for meget kartoffelmel - men selvfølgelig bliver der også mindre kage pga mindre væske. Men det smager dejligt.

1 kommentar:

  1. Ih jeg saetter kaffe over, kommer du saa med kagen slurp??????

    SvarSlet