mandag den 3. oktober 2011

på blokken..........

Søndag morgen startede tidligt, for der var nogle haner, som skulle have hovedet på blokken.
I foråret fik vores høns kyllinger. I en kyllingeflok er der ofte mange haner. Vi har ikke noget at bruge alle de haner til. Så de skulle af med hovedet.
6 haner mistede livet søndagmorgen. Den ene hane var den gamle hane. Ham tog vi med, for at undgå formeget indavl. Nu skulle vi ikke have flere haner.
Manden og jeg satte os overfor hinanden og plukkede. Vi havde aften forinden bestilt morgenmad til klokken 9. Ældste lavede amerikanske pandekager og Mellemste lavede kaffen.
Da klokken blev 9 var de 5 haner plukket og indmad taget ud. Den ældste hane ville vi ikke bruge.

Hanerne blev skåret i mindre stykker og brystkødet blev skåret fra.
Ben, vinger og skrog blev smidt i en stor gryde sammen med porre, pastinak, persille, løg, peber og vand. Det er dværg høns vi har, så de er bedst til suppe.
Hjerterne blev kogt med suppen, for senere at blive til pate sammen med leverne og lidt bryst.
Brysterne kom i en rødvinsmarinade. Senere lavede manden coq au vin.

Hen på eftermiddagen kom Yngste; "Vi har en hane!" - nej, det kunne ikke passe. Manden og jeg havde stået og kigget på de resterne 12 høns, der var ikke flere haner.
"Vi har en hane, kom selv og se!"  - Drengen havde ret. Der var en hane. Vi er sikker på at den havde forklædt sig som en høne for ikke at ende i den dejlige coq au vin ;o)

1 kommentar:

  1. Mums mums mums !! er sikker på hønsene har haft det så godt hos jer at de frivilligt ligger hovedet på "bloggen" ti hi

    SvarSlet