mandag den 24. oktober 2011

På tur...............

I efterårsferien havde vi en aftale med vores oldefar (min bedstefar). Vi skulle have Oldefar med på udflugt.
Oldefar bor længst mod nord. I en by som mange dobler indbyggertallet om sommeren og som ligger "øde" hen om vinteren.
Vi tog til Skagen.
Oldefar havde fortalt at der var møbler fra hans barndomshjem ude på Fortidsminderne - i hedder det Skagen by- og egnsmuseum . Så Oldefar skulle med ud på Fortidsminderne og fortælle.
 
 
 
 
Vi var hele museet igennem og det var spændende. Der var mange navne som Oldefar kendte til, men ....... møblerne stod på magasinet og ikke inde i udstillingen. Det samme var sværret, som tip(tip)oldefar havde brugt i krigen på Dybbøl. Her blev han skudt i hælen og haltede resten af sine dage.
Det var en god historie at få, selv om vi ikke så sværret.

Efter turen på fortidsminderne tog vi hjem til Oldefar og fik kaffe. Oldefar havde budt os på aftensmad "du laver lige en frikadelle" - det kunne vi ikke sige nej til.
Men inden frikadellerne blev rørt var drengene og jeg lige nede og vende på vippefyret. Vi skulle lige se om det stadig stod der ;o)
Oldefar fik sine frikadeller, kartofler og pandesovs - han var glad og det var vi selvfølgelig også.
Nu var tiden inde til at vende hjem. Men inden fik Oldefar 3 dåser med småkager, nogle muffins i fryseren og et glas rødbeder. Nu har Oldefar noget til kaffen og leverpostejmaden :o)

3 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig tur I har haft. Den kan oldefar sikkert leve længe på og skønt med lidt godt til maden og kaffen.

  Kh Mette

  SvarSlet
 2. Nauh hvor smukt....Det må have givet både dig og dine børn noget for livet den oplevelse der MEN jeg tror oldefar har nok været den gladeste...alt få lov til at fortælle sine slægtninge en del af hans historie, hvor var det sødt gjort af jer og den søde tanke med noget både til fryser og leverpostej...nu vil jeg sige lige som Anders Lund Madsen:"Du er et godt menneske Henriette" selv om jeg kun kender dig her igennem blogland :)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 3. God ide - og det lyder som en fin tur :)
  Du så ikke mit navn i gæstebogen på fortidsminderne? Jeg har været der et par gange. Første gang i halvfjerdserne, hvor jeg havde en kæreste i Skagen ;)

  SvarSlet