mandag den 31. oktober 2011

Quilt Pro.........

Her kommer en lille smagsprøve af mit legetøj, Quilt Pro 6. Jeg er blevet spurgt om en beskrivelse af programmet og det er lidt svært. For Quilt Pro 6 kan mange ting. De næste billeder vil forklare lidt, men jeg har stadig ikke prøvet alle "knapperne" ;o)

Start billedet. Toolbaren indholder næsten alt. Man kan tegne, roter, spejle, skrive, farve, finde en blok, finde stof og meget mere.
Der er klikket på blok-knappen og op kommer blok-biblioteket, her er der maaaange blokke at vælge i mellem. De er heldigvis delt op i undergrupper, her er jeg gået ind i  four patch-part one og har fundet blokken Colorado, som der arbejdes videre på.
Når blokken er åbnet, går man ind i Quilt Wizard i øverste bar. Her inde bestemmes størrelsen på og antal af blokken. Skal der kant(er) på quiltet gøres det her. Her inde kan blokken også sættes på spids m.m.
Her er Colorado sat ind normalt med 5 hen og 5 ned.
Her er Colorado sat ind på spids også med 5 hen og 5 ned.
Nu er der til føjet en kant
Her er der til føjet en "sashing"   (hedder det også det på dansk?)
Tæppet består nu af 5x5 blokke med en kant. Nu skal der leges med farver/stof. Trykkes der på den lille stof-knap dukker der mange stofprøver op. Man kan også scane sine egne stoffer ind og bruge dem.
Tryk på en stofprøve og mal de stykker som man syntes. Her kan man igen vælge at artiver alle blokkene på en gang eller at farve en enkelt blok adgangen.
Det kunne se sådan ud. Efter quiltet var blevet farvelagt, valgt jeg at gå ind i Quilt Wizard igen og sætte en kant mere på og sætte sashing på igen.
Når resultatet er færdig (el. undervejs) kan man få beregnet den mængde stof man skal bruge til kunstværket.
Blokken kan udskrives om templates eller bare blokken.
Jeg har vidst et eksemple med en simpel firkantet blok, men den kunne lige så godt være rund, trekantet, rumpet m.m. Der er mange muligheder.
Tag nu den dug jeg vil i gang med. Den er tegnet i Quilt Pro. Det er en ligesidet trekant som er blevet twistet og det kan Quilt Pro også - se mere her

Jeg håber dette var til at forstå. Det er svært at forklare noget uden at kunne vise det personligt.

1 kommentar:

  1. Av sikke et legetoej du der har faaet fingre i. Laekkert. Det kan du da bruge tiiiimer paa ikk??
    Flotte turarmbaand din veninde havde lavet.
    Orm i muffins, tja, dine ser Okay ud hihi.

    SvarSlet