onsdag den 11. april 2012

Stegte sild i lage

8  hele sildefileter
rugmel
salt, peber
smør

Lage:
225 g rørsukker
2½ dl æbleeddike
1 chili, hakket
2 spsk ingefær, fint hakket
1 løg, i ringe

Lagen: Kog sukker og eddike op - så sukkeret bliver opløst. Kom chili, ingefær og løgringe ned i lagen og lad det koge i 5 min.
Lad lagen køle af.
Sildefileterne deles langs ryggen (16 stk.) Vend fileterne i rugmel, der er kryderet med salt og peber.
Steg dem i smør, til de er gyldne og gennemstegte. Læg sildene i en tæt sluttet beholder og hæld lagen over de lune sild. Lad dem trække i køleskabet et par dage.

Tips: Kom rugmel, salt og peber i en pose - kom nogle fileter i posen og ryst. Nu er fileterne vendt i rugmel.
Lav en god stor potion, sildene kan holde sig i lagen.

3 kommentarer:

  1. Lækkert! :)
    Det må prøves


    /Pia

    SvarSlet
  2. Her taler vi så om min favoritspise når vi taler om sild. Og uha med ingefær det kan de da vist kun bliver bedre af ;)

    SvarSlet
  3. Uhm - det er bare så godt!

    SvarSlet