Stor bradepande
50 g gær
1½ dl vand, lunken
4 dl mælk
½ dl olivenolie
2 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk timian
1 spsk rosmarin
mel
Pensles med:
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg, presset
5 kviste rosmarin
2 spsk groft salt
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt mælk, olie, salt, sukker, krydderierne - bland det godt. Rør melet i og ælt dejen til den er smidig og glat - ca. 8 min. i røremaskinen.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til den har dobbelt størrelse, ca.30min.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til den har dobbelt størrelse, ca.30min.
Beklæd en bradepande med bagepapir. Fordel dejen ud på bradepanden og lad den stå i ca. 40 min.
I mens blandes olivenolie og hvidløg.
Efter dejen har hævet laves der fordybninger med fingerne. Dejen pensles med oliven og hvidløg - rosmarinen fordeles og til sidst spredes der groft salt over.
Focacciaen bages ved 225° i 20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar