torsdag den 14. oktober 2010

Linsemakroner

ca. 16 stk.

En potion linsedej, se her

Fyld:
50 g flormelis
1/4 tsk hjortetaksalt
125 g marcipan
1 æggehvide

Bland flormelis og hjortetaksalt og ælt det sammen med marcipanen. Når det er æltet helt sammen tilsættes æggehviden.

Smør linseformene med smør. Rul dejen ud, ca. 3 mm. Udstik runde plader, diameteren skal være den samme om linseformene.
Læg stykkerne i linseformene og kom en god teske fyld i hver.
Skær resten af dejen i smalle strimler og læg det over, som gitter.
Linserne bages ved 200° i 15 min.
Lad linserne køle helt af inden de fjernes fra formen, de er skrøbelige.

Tip: Jeg brugte min muffins-form og beklædte hvert rum med en dej cirkel på 8cm. Smelt evt. smørret, så er formene nemmere at smøre.

2 kommentarer:

  1. Uhm, det lyder vel nok lækkert - også dine linser herunder! Tak for dejlig inspiration, Henriette :-)

    SvarSlet