onsdag den 24. november 2010

Dobbelt ingefær kager

Dej 1:
175 g mel
¼ tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
65 g smør
2 spsk lys sirup
1 æg, pisket

Dej 2:

175 g mel
½ tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
4 spsk kakaopulver
75 g smør
75 g lyst rørsukker
1 spsk lys sirup
1 æg, pisket

Dej 1 og Dej 2: Bland alle de tørre ingredienser. Gnid smørret i blandingen. Tilsæt sukker, sirup og æg og ælt til dejen hænger sammen. Pak dejene i plastfolie og stil dem koldt i 30 min.

Halvdelen af dej 1 og dej 2 rulles til 2 plader på 28 x 4 cm.
Med en skarp kniv skæres begge plader i 7 lange, tynde strimler.
Læg strimlerne skiftevis dej 1 og dej 2. En stribet plade på ca. 28 x 8 cm.

Den anden halvdel af dej 1 rulles til en pølse på ca. 2 cm i diameter og samme længde som strimlerne.
Læg pølsen over på strimlerne. Pak den stribede dej omkring og pres let på plads. Den skal slutte tæt og lukke sig om pølsen.

Den anden halvdel af dej 2 rulle tyndt ud til en plade på 28 x 13 cm.
Pladen rulles om den stribede dej, så den slutter helt tæt. Pres den evt. på plads.
Pak den ind og lad den stå koldt i 30 min.

Varm ovnene op til 180°.
Skær ingefærpølsen i tynde skiver og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
De bages i 12-15 min.
Lad dem køle af på en bagerist.

1 kommentar: