onsdag den 3. november 2010

Vindruesaft

Vindruer

Pr. liter saft:
400 g sukker
2 tsk citronsyre
¼ tsk atamon

Ved brug af en saftkoger (tuttifrutti), kommes de skyllede vindruer i foroven. Druerne behøver ikke at være ribbet. Nederst kommes vand, som bringes i kog. Sæt de tre "gryder" oven på hinanden og lad det hele stå og koge indtil alle druerne er bristet.

Kom den afmålte saft i en gryde sammen med sukker og citronsyre. Kog saften op og til sidst tilsættes atamonen.
Saften kommes i skoldede, atamon skyllede flasker og lukkes med det samme.

2 kommentarer:

  1. Tak for en superlækker opskrift på vindruesaft - citronsyren giver saften en rigtig dejlig smag som hverken er for sur eller for sød (som vindruesaft ellers nemt kan blive). Saften smager også godt varm. Din opskrift er nu printet og lagt i Den Grønne Syltebog - støre ære får en saftopskrift vist ikke ;-)

    SvarSlet