onsdag den 3. november 2010

Vindruesaft

Vindruer

Pr. liter saft:
400 g sukker
2 tsk citronsyre
¼ tsk atamon

Ved brug af en saftkoger (tuttifrutti), kommes de skyllede vindruer i foroven. Druerne behøver ikke at være ribbet. Nederst kommes vand, som bringes i kog. Sæt de tre "gryder" oven på hinanden og lad det hele stå og koge indtil alle druerne er bristet.

Kom den afmålte saft i en gryde sammen med sukker og citronsyre. Kog saften op og til sidst tilsættes atamonen.
Saften kommes i skoldede, atamon skyllede flasker og lukkes med det samme.

6 kommentarer:

  1. Tak for en superlækker opskrift på vindruesaft - citronsyren giver saften en rigtig dejlig smag som hverken er for sur eller for sød (som vindruesaft ellers nemt kan blive). Saften smager også godt varm. Din opskrift er nu printet og lagt i Den Grønne Syltebog - støre ære får en saftopskrift vist ikke ;-)

    SvarSlet
  2. TAK for fiiiiin opskrift... :-)
    Kan man mon lave likør af grønne vindruer?
    Kh Kirsten

    SvarSlet
  3. Hej
    Jeg har så mange druer og tænkte at måske kan druesaften fryses og evt. bruges til vinbrygning senere ? Nogen der har erfaring hermed ? vh. Gitte

    SvarSlet
  4. Hej Gitte
    Jeg har prøvet at fryse ander slags saft. Når jeg fryser saft, fryser jeg kun frugtens saft end, for så at søde den når den tøes op.
    Når jeg har frosset færdige safte ned, skiller saften og sukker delen bliver ikke stift.
    Håber du kunne bruge svaret, selv om det kommer lidt sent.
    Henriette

    SvarSlet