torsdag den 27. september 2012

Bog 8

"Giganternes fald" af Ken Follett er tilbage på hylden.
Jeg har læst en del bøger af Ken Follett og jeg kan godt lide den måde han blander verdens historie ind i en roman.

"Giganternes fald" foregår i 1914 - 1924. I starten af bogen møder vi en del unge mænd - nogle englænder, en tysker, en amerikaner, en østriger og et par russer, desuden møder vi også et par unge kvinder.
Gennem denne gruppe mennesker bliver vi ledet igennem snavs og fare i kulminerne til skinnende lysekroner på herresædet, videre til magtens gange og ind i soveværelserne.

1914-1924 er årene omkring 1. verdenskrig, hvor der sker mange ting. Hvordan en "lille bagatel" kan føre til krig i Europa. Hvor hurtig ens ven kan blive ens fjende, som man skal kæmpe imod. Her følger vi 3(4) venner/bekendte, som går i krig for at kæmpe for hvert sit land. Vi ser hvordan det går op for tidligere minearbejder at adelen ikke altid er de bedste ledere.

Samtidig er kvindernes kampe for valgret og ligestilling gået i gang. Vi følger to kvinder, en adel og en tjenestepige, som kæmper en kamp om kvindernes rettigheder.

Rusland får deres engen krig, da folket vender sig mod Zaren og starter revolutionen. Her får to fabriksarbejder vidt forskellige skæbner.

Bogen har det hele - her er kampe på de politiske fronter, mellem mænd og kvinder, om kærligheden og mellem samfundslagene.
Der er heller ingen tvivl om at bogen forsætter. For i sidst i bogen er nogle tyskere glade fordi man havde fået nedkæmpet kupforsøget i München og anholdt føreren en Hitler.

Jeg vidste ikke meget om 1. verdenskrig, men nu har jeg fået et større indblik i den og hvorfor at den næste krig kom så hurtig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar