lørdag den 13. marts 2010

Gammeldags æblekage


1 kg æbler
500 g sukker
½ vaniljestang
½ dl vand

æblerasp:
1 dl rasp
½ dl sukker
50 g smør

pynt:
3 dl fløde

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblestykkerne i små både og kog dem møre i vand under låg. Pas på med at røre i gryden, for så falder æblerne sammen og gro nemt på.
Smag æblegrøden til med sukker, er der stadig store stykker i grøden kan det sidste slås i stykker med stavblenderen.
Tilsæt vaniljestangen og lad det hele koge i 5-10 min under omrøring. Æblegrøden afkøles sammen med vaniljestangen.

Æblerasp:
Bland sukker og rasp. Smelt smørret i en pande og rist raspblandningen, indtil den er gylden og sprød. Rør ind i mellem i paspen under afkølingen.

Læg æblegrød og raps lagvis i en skål. Pynt til sidst med flødeskum.

Tips: Lidt skoldede, hakkede mandler kan blandes i raspen. I stedet for hjemmelavet æblerasp, kan man bruge det købte eller bruge knuste makroner. Makroner kan evt. lægges i blød i en æblesnaps eller lignende.

2 kommentarer:

  1. ¡Delicious!
    dadá flavours

    SvarSlet
  2. Mums hvor ser den god ud.
    Jeg er ikke så god til at lave gl. dags æblekage, men det kan jeg se du er.
    Din smørkage skal jeg også ind og lurer lidt på.

    Kh. Lis

    SvarSlet