fredag den 12. marts 2010

hvad sker der nu........


Der er gang i køkkenet...........
hvad laver de nu..............
og alle er der - store som små

Det på komfuret ser varmt ud.


De har alle travlt......
Det der ligner mandler.

Det der ser mystisk ud.
Mon det bliver godt?

Det begynder at ligne noget.
Nogle sorte klumper bliver rullet.

Her bliver det hvidt.









Det er fredag - 
og idag blev slikket hjemmelavet
Bagrest: saltede mandler og honningkarameller
Forest: bolcher (salmiaksalt, lakridspulver og sort farve)
 t.v. er de rullet i flormelis, t.h. er de rullet i en blanding af salmiaksalt, lakridspulver og flormelis.

Det er første gang vi selv laver bolcher. Vi fulgte en opskrift fra Urtegaarden. Jeg havde noget glukosesirup, og ville gerne bruge det. Urtegaarden havde en opskrift hvor glukosesirup blev brugt. 
Jeg vil ikke anbefale at bruge glukosesirup den første gang man laver bolcher eller hvis der er børn, som skal hjælpe til. Bolchemassen bliver meget varm og meget hurtigt kold, så der er ikke lang tid til at lave bolcherne i. 

Næste gang bruger vi druesukker i grundmassen, for så er den ikke så varm når den skal klippes og der er god tid til at forme bolsjerne. Jeg er sikker på at der bliver en næste gang, for bolcherne smager rigtig godt og tidsmæssigt tager det ikke lang tid. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar