onsdag den 3. november 2010

Vindruegelé

1 liter vindruesaft (uden sukker)
1 brev geleringspulver til gele
1 kg sukker
2 tsk citronsyre
1/4 tsk atamon

Geleringspulveret blandes med 2 tsk. sukker og røres i den kolde saft.
Saften bringes i kog under omrøring. Koges i 2 min.
Hæld sukkeret i saften, stadig under omrøring, og bring det til kog. Lad det koge et par min.
Inden geleen hældes på glas tilsættes atamon.

Geleen kommes i skoldede, atamon skyllede glas og lukkes med det samme.

5 kommentarer:

  1. Lyder laekkert igen. Du er blevet min kogebog som jeg staerkt kommer til at benytte i december.

    SvarSlet
  2. Lin- du er velkommen :o) Skriv gerne hvordan det går.

    SvarSlet
  3. Det lyder vel nok godt, Henriette - jeg har ikke hørt om vindruegelé før, men man kan måske bruge frugter :-) Vi har en æblegelé, vi bruger i øjeblikket.

    SvarSlet
  4. Madame - De frugter du kan få saft ud af, kan bruges til gelé, men det skal være ren saft, hvis der skal bruges geleringspulver. Som skal tilsættes inden sukker.

    SvarSlet
  5. Det skal prøves min mor har så mange vindruer i hendes drivhus. Vi kan ikke få spist dem alle, har længe ledt efter noget de kunne bruges til. Tak :)

    SvarSlet