tirsdag den 3. maj 2011

Hemmeligheden...............

- det er vidst ikke nogle hemmelighed. Men her kommer det igen hvordan flakonskålene er lavet.
1. En flakon i den ønskede størrelse
2. En sukkeropløsning:  1 del sukker og ½ del vand.
Varm sukker og vand op - indtil sukkeret er opløst.
3.  Læg flakonen i sukkeropløsningen og lad den trække lidt. Pres det overskydende sukkervand af.
4. Find en skål med den ønskede form og omfang. Læg den våde flakon over skålen - glat den ud. 
(læg evt. et stykke film over skålen inden  flakonen lægges på)
Nu skal det hele stå og tørre. Du kan snyde lidt og sætte den ind i ovnen ved 60° i et par timer. Tjek den - husk den, hvis du sætter den ind i en slukket ovn.

Den brune skål var den gule flakon (øverst). Jeg satte den ind i en brugt ovn da temperaturen var langt nede. Så kunne den stå og bruge det sidste eftervarme. Men jeg glemte den og næste morgen stod manden op - tændte for ovnen til de ny bagte boller. Da han skulle sætte bollerne stod der en røg sky ud af ovnen og den gule flakon var blevet brun ☺

2 kommentarer:

  1. Kan man mon ikke også bruge kartoffelmelstivelse??? Jeg lavede nogen til jul af de hvide - de er søde.

    SvarSlet
  2. Lavendel - det kan man helt sikkert. Jeg har bare ikke haft helt held med kartoffelmelstivelse. Bare det stiver - kan det bruges ☺

    SvarSlet