torsdag den 14. oktober 2010

Lagkage


Kagecreme:
4 past. æggeblommer
65 g sukker
1-2 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
1½ spsk maizena

2½ dl fløde
evt. 3 tsk. hindbærmarmelade eller andet smags givende

Rør det æg, sukker, vaniljesukker, mælk og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kog det stille og roligt op under omrøring.
Når det er blevet tykt, tages den af varmen. Rør i cremen nogle gange mens den køler af, så forbliver den luftig.
Pisk fløden til blødt skum og vend det i den kolde creme. Tilsæt evt. marmelade.

Ckokoladeglasur:

50 g mørk chokolade
½ dl fløde + 0,2 dl fløde
1 tsk. sukker
1 tsk. glukose

Kog ½ dl fløde, sukker og glukose op. Hak chokoladen. Hæld fløden i chokoladen med en tynd stråle mens røres der stille rundt i chokoladen med en dejskraber.
Når chokoladen er smeltet røres det sidste fløde i. Det gør chokoladen blank.

Lagkagen:

To af bundene smøres med lidt rosensirup eller lidt likør.
Placer en bund på et fad, sæt evt. 3 små klatter chokoladeglasur på fadet, det holder på kagebunden.
Smør den med lidt hindbærmarmelade. Fordel kagecremen og læg næste bund på.
Den smøres med de samme ting.
Toppen lægges på og siderne bliver glattet ud med kagecremen.
Stil evt. lagkage på køl inden den bliver pyntet med chokoladeglasuren og fløde (der går ca. 1/4 fløde til kanten)

1 kommentar:

  1. Hvor er den lagkage bare flot, så enkel. Tak for opskriften, det ser alt for lækkert ud.

    SvarSlet