Nu skal det prøves, at lave romtopf.
Det lyder skønt - sommerens bær, sukker og rom - det må da blive godt.
Min romtopf er startet med ribs. Drengene har plukket ribs i dag.
1 kg ribs kom i fryseren og 400g ribs blev blandet med 250g sukker.
Ribs og sukker hældte jeg over i et skoldet glas og dækkede dem derefter med rom.
Låget på og så skal det opbevares koldt og mørkt. Kig til krukken engang imellem - er der sukker på bunden, vendes krukken lidt rundt. Gør dette indtil alt sukkeret er opløst.Når næste hold bær er klar vendes de med sukker og hældes ned til ribsene. Mangler der noget rom, kommes det straks mere rom i, indtil bærene er dækket.
Jeg har ribs, jordbær, solbær, stikkelsbær, hindbær i haven. Dem regner jeg med at komme i romtopften. Hvis jeg er heldig kan det være jeg får nogle kirsebær og blommer fra naboerne og så skal nogle af de bær ned i krukken.
Det hele står i krukken og trækker hele efteråret.
Bærene kan bruges som tilbehør til is eller en god chokoladekage.
Lagen kan spises sammen med bærene eller drikkes som likør.
Lavede det sidste år....hmmm...stod ikke målmed mine tårnhøje forventninger, det er dog fint at gå og sysle om. kh
SvarSletDet ser godt ud...:0)
SvarSletJeg har aldrig prøvet (eller smagt) Rumtopf. men det lyder spændende.
SvarSletLyder spaendende.
SvarSlet