mandag den 27. februar 2012

Pæretærte

Lav en dobbelt potion af  sødet tærtedej. Lad tærtedejen stå en times tid i køleskabet.

Fyld:
4 pære
8 makroner
50 g mandler
2 spsk smør

Pensling: sammenpisket æg og perlesukker

Varm ovnen op til 200°.
Smør en 23 cm tærteform. Del dejen i 2 dele, og rul den ene halv del ud, så den passer til formens bund og kant. Læg dejen i formen, og fjern evt. overskydende dej.
Rul den anden del ud, så den passer som låg. Begge dele kan sagtens kommes i køleskabet igen og gemmes til næste dag.

Knus makronerne og drys dem over bunden.
Skræl pærerne, fjern kernehus og skær dem i tynde skiver. Læg pæreskiverne rundt i tærtebunden. Lad spidserne pege ind mod midten af formen.
Mandlerne hakkes fint og drysses over pærerne.
Læg små klatter smør oven på.
Læg låget på tærten og tryk den sammen med bunden langs kanten.
Pensle tærten med æg og drys lidt perlesukker over.

Bag tærten i ca. 30-40 min.
Server tærten lun sammen med cremefraiche eller flødeskum.

Tips: tærten kan stå på køl et par timer inden den skal bages.

1 kommentar:

  1. Åh, det ser lækkert - jeg printer straks din opskrift ud! Pæretærten vil være fin som gæstedessert.

    SvarSlet