1 ds sød kondenseret mælk
100 g smør
100 g lys muscovadosukker
75 g hasselnødder
smeltet mørk og hvid chokolade til pynt
Bag en tærtebund på ca. 20 x 20 cm.
En potions af denne passer. Bag bunden i 15-20 min ved 200°.
Læg hasselnødderne på en bageplade og stil dem i ovnen og rist dem i 10-15 min ved 200°.
De mørke hinder nulres væk og nødderne hakkes.
Kom mælk, smør og sukker i en gryde. Kog det op til en karamelmasse.
Lav en karamelprøve: tag lidt af massen på en ske og dyp det i koldt vand. Form den til en kugle, kan den holde faconen, er karamelmassen klar.
Hæld den hede karamelmasse ud på tærtebunden og drys med de hakkede hasselnødder.
Stil kagen i køleskabet (evt. lidt i fryseren hvis du har travlt), så fyldet kan stivne.
Skær kagen ud i mundrette stykker og pynt med chokoladen.
Tak for opskriften :-) kan godt forstå det er mandens ynglings
SvarSlet