onsdag den 1. september 2010

Honning klumper


48 stk

115 g smuttede mandler
115 g hasselnødder
2 æggehvider
115 g flydende honning
115 g sukker

Rist mandlerne og hasselnødderne i ovnen ved 175° i 7-12 min, hver for sig.
Gnid den tynde skal af. Hak begge slags nødder groft.

Beklæd en 20 x 20 cm form med bagepapir.
Hæld honning og sukker i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog.

Pisk æggehviderne stive og vend nødderne i.
Nøddeblandingen røres i honningmassen og koges med ved middel varme i 10-20 min.; tag evt. en lille prøve og køl den af. Prøven vil fortælle hvor stiv massen bliver når den er kold.

Hæld blandingen i formen og jævn den ud. Dæk den med bagepapir og sæt den under pres, fx. uåbnede dåser og stil den koldt i mindst 2 dage.

Skær 48 firkanter ud og pak dem ind - de klistrer.

Opbevaring: Skal stå i køleskabet indtil brug og gerne i papir, da de klistrer meget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar