24 stk.
Bund:
225 g mel
½ tsk bagepulver
115 g usaltet smør
50 g lyst rørsukker
150 g mørk chokolade, smeltes
2 spsk malede mandler
Øverste lag:
175 g usaltet smør
115 g sukker
2 spsk lys sirup
175 ml kondenseret mælk
200 g hele ristede hasselnødder
225 g mørk chokolade
Forvarm ovnen til 160° og læg bagepapir i en 30 x 20 cm kageform.
Mel og bagepulver kommes i en skål og smørret smulers i, tilsæt så sukker. Mandlerne og den smeltede chokolade røres i.
Fordel dejen jævnt i formen. Pres den og prik overfladen med en gaffel. Den bages i 25-30 min.
Øverste lag: Bland smør, sukker, sirup og kondenseret mælk i en gryde. Varm forsigtigt op - når smør og sukker er smeltet skal massen simrer indtil karamelmassen har en passende fasthed, når den er kold. Rør jævnligt.
Rør hasselnødderne i.
Karamelmassen hældes over den afkølede bund. Stil den til side og lad en størkne.
Smelt chokoladen over vandbad og fordel chokoladen over kagen. Lad den blive fast, før den skæres ud i små stænger.
Tips: hæld lidt af karamelmassen på en teske og sæt skeen i et glas med koldt vand - her får man en ide om hvordan karamelmassen bliver når den er kold.