tirsdag den 21. september 2010

Så er der..............

rosengele, rosenvand og rosensirup :o)

Det var utroligt hvad jeg kunne få ud af denne bunke roser. Tænk sig at 1 liter rosenblade kunne blive til
1½ flaske rosensirup,
3 små glas rosengele og
1 flaske rosenvand.

Jeg skyndte mig at sætte en lille smagsprøve af geleen i køleskabet. Da den var blevet kold, var jeg så heldig at franskbrødet også var blevet så koldt det kunne skæres i.
Jeg nød mit nybagt brød med mit ny syltet rosengele. Det smagte godt.
Mellemste søn kom hjem og fik det halve af maden, han sagde at det smagte godt, men var måske lidt sødt. Det kan rettes på næste gang jeg skal lave en omgang med roser - for dette var ikke sidste.
Utroligt at jeg aldrig havde tænkt på det, med alle de roser vi har i have, så kunne jeg forsyne hele byen med syltede roser,  hi hi  
(vi er nok omkring 45pers).

3 kommentarer:

  1. Nøj, hvor lyder det dog lækkert! Tænk at rosenblade har så kraftig en smag, at du kunne få så meget ud af det. Kan man også bruge blade fra hybenroser?

    SvarSlet
  2. Ja, hybenroser kan også bruges. Husk rosenblade indeholder ikke pektin, som gør den kan stivne.

    SvarSlet
  3. 45 personer, tja, der er noget at gaa igang med hihi. Saa er der nogle der skal have rosensirup i kir'en.

    SvarSlet